spee diav B08 S5

f Volleybal

D.V.B.

BR> "Vorig seizoen wonnen we pas na vier speeldagen onze eerste wedstrijd en uiteindelijk werden we als eerste afgevlagd. Wat dat betreft zitten we op schema", vindt

AVO Melsele

-spreekbuis Joris Mortelmans.

Luc Peirens en Patrick De Maeyer

floten een prima wedstrijd. Onder het motto "het moet niet elke keer negatieve kritiek zijn" vindt Hugo Van Hove dat ook een scheidsrechter al eens in de bloemetjes mag worden gezet.

"Uitblinkers noemen is niet eenvoudig. Om het met een cliché te zeggen: Pardaf was collectief heel sterk. Zowel speltechnisch als qua vechtlust en karakter zit het team in de lift. Door de ongeslagen koploper Sankt-Vith te verslaan, bewijst

Pardaf Kruibeke

dat het wellicht de middenmoot aankan", stelt Hugo Van Hove.

Terwijl Pardaf Kruibeke de ongeslagen leider Sankt-Vith in de pan hakte, deden de ex-Melvok Melsele-pionnen Ivo De Wachter en Wim Switsers (nu beiden aan de slag in Kapellen) hetzelfde met Puurs. Voor Jo Dupont en Steven De Vos (beiden ook ex-

Melvok

) kwam die eerste nederlaag, en dan nog wel tegen oude bekenden, zwaar aan.

In de uitwedstrijd bij landskampioen Herentals speelde

Katrien De Decker

van VDK Gent wellicht haar beste wedstrijd sinds jaren. Gedurende drie sets scoorde ze meer punten dan in haar hele Herentals-periode samen, vond de thuisaanhang. De Gentse liet het evenwel niet aan haar hart komen. Na enkele omzwervingen is ze opnieuw thuis. En dat ze zich goed in haar vel voelt bij de Stroppen is eraan te zien.

"Schepdaal zette ons met snel en gevarieerd aanvalsspel onmiddellijk met de rug tegen de muur", weet Karin Van Lierop (

Bell's Temse B

). "Al van bij het eerste fluitsignaal was duidelijk dat er tegenover hen bijna niet te blokken viel. Ann Goovaerts kende een viertal speelsters die nog samen met haar de kleuren van Zellik verdedigden. Zij maakten het verschil."

Dat na enkele verliesbeurten het enthousiasme een flinke knauw krijgt, ondervond

Berlare

tegen Marke. De West-Vlamingen startten gretig en enthousiast en lieten een loom en zonder vertrouwen acterend Berlare al vroeg in de wedstrijd achter.

Pardaf Kruibeke B

werd door Zedelgem opnieuw op een zware 0-3 nederlaag getrakteerd. "Maar er is progressie merkbaar", vindt Frank Poppe. "Met degelijk spel liepen we in de eerste set 8-1 uit. Sommige achtten blijkbaar de mosselen al aan wal, want de set ging nog in extremis verloren. Jammer, want tegen dit Zedelgem hadden we in ons binnenste op meer durven hopen."

"Niet Assebroek maar

Kemzeke

versloeg Kemzeke", stelt Kemzeke-woordvoerder Marc Janssens. "In de partij tegen Assebroek speelden beide ploegen volleybal van een niveau eerste divisie onwaardig."

"Veel sfeer, ook langs bezoekende zijde, gaf toch wel een extra tintje aan deze leuke wedstrijd", vond

Zele

-coach Filip Vanhavermaet. "Als ik even terugblik vraag ik me soms af of we niet helemaal bovenaan hadden kunnen staan. Maar laten we niet wanhopen. Kunnen we alle thuismatchen winnen, dan levert alles wat we op verplaatsing kunnen meepakken bonuspunten op. Vorig seizoen finishten we op de achtste stek. Beter doen, en dan bedoel ik niet onmiddellijk een promotieplaats, moet kunnen. Voor de promotieplaatsen lijken vooral Gistel, Assenede en Wijgmaal certitudes. Mits wat meeval kunnen wij hen het leven zuur maken."

f Basketbal

De

vrouwenploeg van Lokeren

had meer last om de sportzaal in Maurage te vinden dan om de tegenstander te kloppen. Zonder de jeugd, Van Oostende en Tallir in het gips en Joke Van Herpe (ziek), steunden de bezoekers op een sterk geestdriftig geheel. De voorsprong van tien punten bij de rust (19-29) werd in de tweede helft tot een vlotte 48-64 eindscore verruimd. Punten: Van der Gucht 3, Delrue 4, Van den Bossche 9, Kirsten Nowicki 6, Baert 6, De Wilde 10, Iris Nowicki 13, Martens 13.

Scheldejeugd Temse

stond voor het eerst compleet aan de opworp en haalde bij Soba Antwerpen de eerste seizoenzege. Tot de rust (38-38) was er evenwicht in de match. Onder impuls van een sterke Wim Gillis plaatste Scheldejeugd in de tweede helft een 0-15. Bij 38-53 was de match gespeeld. Na deze 61-80 zege moet Temse in de kortste keren in de klassering kunnen stijgen. Punten: Van Peteghem 1, De Brauwer 13, Veldeman 3, Wim Gillis 30, Van Britsom 16, Goeman 4, Mens 9, Goeman 4, Mens 9, Bert Gillis, Smet 4. Laghmich bleef op de bank met een elleboogblessure.

Zele

, zonder Van Namen en De Bock, moest de eerste helft Kluisbergen naast zich dulden (32-30). Spelmaker Permentier gaf het signaal voor de betere periode. Met de steun van Gijsens, Baten en De Koning was 72-59 een logisch verdict. Punten: Permentier 17, De Beule 1, Gijsens 13, Baten 14, De Koning 14, Raes 14.

Leider

Hemaco Dendermonde

won, zonder spelmaker Tom van Acker (buitenland), met de vingers in de neus tegen Gembas Knesselare. De tussenstanden 15-4, 25-10 en 44-28 bij de rust wijzen op de lokale superioriteit. Vanaf 64-37 mochten de wisselspelers de zege rondmaken. Zij haalden zonder probleem de 83-48 zege binnen. Punten: Steyaert 15, De Witte 16, Machiels 2, Van Dooren 13, Boterbergh 13, Janssens 7, Van Rossem 15, Hans Van Acker 2.

De

vrouwenploeg van Panters

stond bij ongeslagen leider Drongen bij de rust met 38-23 achter. In de tweede periode speelde Baasrode een stuk beter en naderde tot vijf punten. Op het cruciale moment miste Baasrode een inloper en liet vier vrijworpen onbenut. De thuisploeg liep verder uit en won met overdreven 58-40 cijfers. Punten: Ann Penniger 5, Nicky Penniger 4, Van Causbroeck 7, Van Hoorenbeeck 17, Cocquyt 2, Van den Broeck 2, De Proft 3, Jacobs, Hofmans.

Bolas Dendermonde

moest in de laatste twintig minuten tot het uiterste gaan om de bij de rust opgelopen 24-38 achterstand weg te werken. Meireman zorgde er in extremis voor dat de Abdijploeg met 63-59 won. Punten: Goossens 12, Jeroen Mortiers 7, Steven Mortiers 2, Vervynckt 7, Meireman 26, Veulemans 9.

Hamme

groeit uit tot een potentiële promotiekandidaat. Tegen Wezenvrienden B scoorden de Wuitens een century (105-56). Bij de rust (51-28) was de match gespeeld. Hamme versterkte zich in extremis met Mario Zaman. Hij debuteerde met een twintiger en was meteen topscorer. Punten: Luyckx 16, Eyckerman 12, Van Laecken 19, Van Pottelberghe 5, Mijs 8, Rottiers 6, Segers 19, Zaman 20.

Sportief Temse

had in de confrontatie met

Grembergen

weinig moeite om de bezoekers te kloppen. De spanning ging uit de match tussen de tiende (16-11) en de vijftiende minuut (25-18). Bij de rust wisten de bezoekers (40-28) dat ze in het ongeslagen Sportief hun meerdere moesten erkennen. De tweede helft was een formaliteit (84-51). Sportief: Kris Muylaert 20, Van Ranst 2, Dierick 8, Vercauteren 9, Cornelis 13, Peter Muylaert 8, Van de Velde 2, Geldof 16, Bert Muylaert 6. Grembergen: Van der Veken 3, Van de Walle 8, Van Damme 15, El Morabet 8, Crick 2, Verbeke 8, Ketels 7.

Nu in het nieuws