"Elk foutje wordt afgestraft"

Kieldrecht en Temse tonen in derby dat ze nog moeten wennen aan rallypointsysteem

Ivan Elegeert

BR>

KIELDRECHT -

Zowel in het kamp van Asterix Kieldrecht als bij Bell's Temse waren ze het er zaterdagavond over eens dat de Wase vrouwenderby geen hoogvlieger was. De twee ploegen zijn duidelijk nog volop in evolutie. De derby kwam te vroeg. De twee ploegen hebben nog heel wat moeite met het rallypointsysteem, waarbij elk foutje onverbiddellijk wordt afgestraft.

Volleybal

"Kieldrecht heeft dan wel een groter blok en ze hebben veel meer mogelijkheden in de aanval, maar ze maakten zeker evenveel fouten als wij. Het is daarom zo jammer dat we daar niet van konden profiteren om minstens één set te winnen", oordeelde Temse-sterkhouder Annick Eeckhaoudt.

"Vooral in de eerste set zat het erin. We kwamen sterk terug en Kieldrecht leek uit zijn lood geslagen. Jammer genoeg konden we toen niet doorgaan en nadien gingen bij ons de kopjes wat te makkelijk naar beneden. We moeten proberen om nog meer te vechten en terug te slaan op de momenten dat het even wat moeilijker is."

Eeckhaoudt bleef erbij dat Temse voor een stunt had kunnen zorgen. "Ik was echt naar Kieldrecht gekomen met de intentie om te proberen de wedstrijd te winnen. Hadden we die eerste set gepakt, dan was Kieldrecht misschien helemaal nerveus geworden en dat bood zeker perspectieven", aldus Eeckhaoudt, die zelf ook meent dat het rallypointstysteem een doorlopende concentratie vergt. "Dat is niet makkelijk, zeker niet als je met een libero speelt, waardoor je regelmatig naar de kant moet."

Beterschap

In het kamp van Asterix keuvelde Cathérine Claes nog wat na met enkele collega-studenten. Claes ziet in haar laatste jaar regentaat lichamelijke opvoeding en telt onder haar collega's enkele fanatieke supporters. "Het was zeker geen hoogstaande wedstrijd. Het excuus dat Irina Pavlova nog maar enkele weken bij ons is, kunnen we niet blijven gebruiken. We moeten week na week de foutenlast proberen verminderen. Je voelt al beterschap, maar het zal nog beter moeten als weldra Tongeren en Herentals langskomen."

Ook Claes vindt dat het nieuwe systeem extra druk legt op de speelsters. "Iedereen weet dat elk foutje wordt afgestraft. Die extra stress maakt het niet makkelijker. Het wordt nog wat wennen", besloot de jongedame uit Stekene, die zelf hoopt om eindelijk een seizoen zonder blessures te kunnen spelen.

Nu in het nieuws