"Hamme A is goed bezig"

Tafeltennis

C.V.

BR>

HAMME -

Hamme A heeft de start in derde A zeker niet gemist. Met acht punten uit vijf wedstrijden staat het tweede. "We gaan zeker nog geen victorie kraaien, maar dat onze fanions goed bezig zijn, zal niemand me tegenspreken", aldus Marc De Keyser.

"Van de A- tot en met de jeugdploegen is iedereen gemotiveerd om goed te spelen. Dat was vroeger niet altijd het geval. Hamme A naar tweede nationale, het zou uiteraard een schitterende bekroning zijn voor de geleverde inspanningen. We blijven het wel van week tot week bekijken."

"Meerdere van onze jeugdspelers blijken plots volwassen te zijn geworden. Dit kan het nagestreefde resultaat alleen maar tengoede komen. De manier waarop Fleur Bleue werd afgehouden, belooft voor het verdere competitieverloop."

Ook bij Sint-Niklase was er feeststemming. De ploeg ontpopt zich in tweede nationale tot een volwaardige leidersploeg. Dit mocht ook de Brusselse titelkandidaat Arc-en-Ciel ervaren (12-4). Bert De Hertogh gaf de ploeg een heel nieuw elan, geeft ook André Schelfaut graag toe. "De weg naar eerste nationale ligt voor dit Sint-Niklase breedopen. Het zou prachtig zijn moesten ook de vrouwen in de topvier kunnen eindigen. Dat geeft hen uitzicht op promotie naar de op één na hoogste afdeling."

De gunstige geluiden kwamen ook uit Stekene, waar de fanionploeg dankzij de fraaie prestatie van Jeroen Van Poucke een punt thuishield tegen Allain Doornik. Met drie op vier uit de jongste twee wedstrijden ziet het er al heel wat beter uit. "Kunnen we deze lijn doortrekken, dan mogen we zelfs hopen op een ereplaats. Dat is heel wat anders dan te worden opgejaagd door het degradatiespook", weet secretaris Marc Vermeulen.

Anja Van Den Berghe, die de Stekense vrouwenploeg naar een 8-2 zege loodste, was minder opgetogen. Ze zette een voor haar mindere prestatie neer. Gebrek aan motivatie had tot gevolg dat ze in de slotwedstrijd een scheve situatie niet meer kon rechtzetten, wat tot de ontgoocheling leidde.

Nu in het nieuws