"Panikeren hoeft niet"

E. Opstal

K.C.

BR>

AALST -

De trip naar SK Aalst leverde Opstal geen punten op. De geel-zwarten zetten nochtans een wedstrijd neer waarin ze minstens aanspraak mochten maken op een puntendeling. Een vroeg doelpunt van thuisspeler De Smet besliste er anders over.

"Deze wedstrijd was geenszins te vergelijken met onze afgang tegen Lebeke", weet trainer Jaak Goossens. "Dit was één van onze betere verrichtingen van het seizoen. Na tien minuten waren we al op achtervolgen aangewezen. Ondanks dat snel tegendoelpunt bleven we niet bij de pakken zitten. We herstelden van die opdoffer en legden ons spel op, maar Vandenabeele hield zijn team recht op pogingen van onder meer Van Moerzeke en Schelkens."

Na de rust stuurde Opstal een mannetje meer de aanvalslinie in. Aalst beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong en loerde op de counter. "Hierdoor was er weinig ruimte. We namen enorme risico's, maar die werden niet beloond. De gelijkmaker bleef uit. Die nipte nederlaag is dan ook een te zwaar verdict."

Terwijl SK Aalst leider FC Nieuwkerken het vuur aan de schenen legt voor de periodtitel, zakt Opstal verder weg in de rangschikking. "Panikeren hoeft nog niet. We moeten er in de geven omstandigheden het hoofd bijhouden. We moeten beseffen dat onze prestatie van vorig jaar bevestigen zeer moeilijk wordt. Bovendien missen we momenteel dat tikkeltje dat ons vorig seizoen wel te beurt viel. We moeten aan hetzelfde zeel blijven trekken om uit het dal te klimmen. Nu het even moeilijker gaat, moet de karaktersterkte van de groep naar boven komen."

Nu in het nieuws