"Ik hou aan deze derby een naar gevoel over"

Vierde D

K.C.

BR>

WIEZE -

De jonge garde van Red Star Opdorp liet net als het jonge geweld van Sparta Waasmunster dit seizoen al enkele keren van zich spreken. Onder meer de overwinning tegen Heikant ligt nog in ieders geheugen. De jongeste weken gaat het iets minder goed met het team van trainer Dirk De Backer. Net voor de korte stop van vorig weekend slikte Red Star een eerste thuisnederlaag. En ook dit weekend in het treffen met Wieze stond Opdorp in het verliezende kamp.

"Iedereen staat nu opnieuw met beide voetjes op de grond", reageert de trainer. "Ik hou aan dit treffen een beetje een naar gevoel over. We betaalden ons jeugdig enthousiasme cash. Na de gelijkmaker van Huyck had ik gehoopt dat we op ons elan zouden doorgaan en alsnog de overwinning zouden wegkapen. We lieten ons op nog een foutje betrappen en gaven dus zelfs nog dat puntje uit handen."

Overgangsjaar

Bij Wieze haalden ze opgelucht adem na de thuiswinst in het burenduel. Het was pas voor de tweede keer dat de ploeg die vorig jaar nog in derde provinciale actief was van de zegetaart mocht proeven.

"Misschien kan dit wel het begin zijn van een mooie reeks", drukt trainer Ronny De Wolf zijn hoop uit. "Met de degradatie naar vierde werd een lijn getrokken onder het voorgaande hoofdstuk. Het is de bedoeling hier iets nieuws op te zetten. Ze beseffen hier in Wieze wel dat dit niet in één-twee-drie kan. Dit wordt dan ook een overgangsjaar."

"De instelling van de jongens is uitstekend. Op training wordt er hard gewerkt. Ik merk dat deze groep vooruit wil. Dat moet op termijn zijn vruchten afwerpen. Het plaatsje in de onderste regionen willen we zo snel mogelijk inruilen voor een stek in het eerste gedeelte van de brede middenmoot."

Nu in het nieuws