Heikant heeft les nog niet geleerd

Vierde D

K.C.

BR>

ZELE -

FC Heikant maakte van het weekje rust gebruik om te herstellen van de opdoffer die Baasrode op de zesde speeldag had toegediend. In de derby tegen SK Lokeren knoopten de troepen van trainer Marc Cooreman opnieuw aan met een overwinning. Toch liep het opnieuw niet van een leien dakje.

"Onze eerste helft was voortreffelijk", analyseert voorzitter Luc Duquet. "Maarten Dauwe bezorgde ons met een knap kopbaldoelpunt een vroege voorsprong. Ook na die treffer bleven we postvatten op de helft van de tegenstrever, met talrijke kansen tot gevolg. Toch konden we pas net voor rust vanop de stip de score verdubbelen."

"In de tweede helft vierden we de teugels en lieten we Lokeren opnieuw in de wedstrijd komen. Gelukkig viel de aansluitingstreffer pas enkele minuten voor tijd. Anders hadden we het misschien nog heel moeilijk gekregen. Het lijkt stilaan een gewoonte te worden dat we na de rust terugvallen. Volgens mij is het geen fysiek maar een mentaal problemen. We denken blijkbaar bij een 2-0 tussenstand dat de wedstrijd is gespeeld. Het lesje dat Baasrode ons in het laaste halfuur leerde, is blijkbaar nog niet voldoende doorgedrongen."

Kris Buyck had stiekem op zijn eerste puntjes als trainer van het fanionelftal van SK Lokeren gerekend. "Een gelijkspel was wellicht te rechtvaardigen", meent de opvolger van Luc Mulle.

"Voor rust ondergingen we inderdaad de wet van de sterkste, maar erna werden we zeker de evenknie. Scoren blijft ons probleem. Wie in zeven wedstrijden slechts driemaal de weg naar de touwen vindt, weet dat daar iets schort. We moeten voor meer druk zorgen in de zone van de waarheid. Dat is wellicht ook een kwestie van vertrouwen. Dat uitblijven van doelpunten speelt in het hoofd van de speler die een unieke kans voor de voeten krijgen. Er moet meer positief worden gedacht."

Nu in het nieuws