"Wij zijn niet kansloos in Maaseik"

Volleybal

K.V.

BR>

HOBOKEN -

Vanavond staat de vooruitgeschoven topper van de vijfde speeldag tussen Maaseik en Antwerpen op het programma. De Limburgers trekken het komende weekeinde naar Cannes voor de Europese Supercup, vandaar deze match op woensdagavond. Na de vlotte 0-3 overwinning bij aartsrivaal Roeselare start Maaseik uiteraard als topfavoriet, maar Amber weigert zich daarbij neer te leggen en hoopt Heynen en co hun eerste seizoensnederlaag toe te dienen.

"Wij trekken alleszins vrank en vrij naar Maaseik en treden hen met open vizier tegemoet", opent Antwerpen-trainer Roger Pouders. "Zij zijn uiteraard stukken sterker: landskampioen, bekerwinnaar, finalist in de Europacup... Wij weigeren ons echter neer te leggen bij dit indrukwekkende cijfermateriaal. Bij de aanvang van de competitie stelden wij als een van onze doelstellingen een zege tegen een topper als Maaseik of Roeselare voorop. Dit is dus een van de vier kansen die wij krijgen om die uitdaging te realiseren. Als we hen met onze opslag onder druk kunnen zetten, acht ik ons niet kansloos. Bovendien valt de match op een goed moment. Zij wonnen vorige week de eerste topper en staan voor een belangrijke reis naar Cannes. Mogelijk nemen zij deze wedstrijd minder serieus en kunnen wij daar optimaal van profiteren. Bovendien is in het tiebreaksysteem alles mogelijk. Even concentratieverlies of een mentale tegenslag verwerken kan je de set kosten. In het verleden trok je naar Maaseik in de wetenschap dat je bij voorbaat kansloos was. Dat ligt nu helemaal anders. Bovendien ben je als topsporter verplicht om in dergelijke wedstrijden tot het uiterste te gaan en te verkondigen dat je gaat winnen; anders ben je verkeerd bezig", aldus Pouders.

De Amber-trainer ziet het spelniveau van zijn team opnieuw in stijgende lijn gaan na de voorbije moeilijke weken (het overlijden van de dochter van speler Jacky Kempenaers) en beschouwt dat als een belangrijke overwinning.

"We zijn opnieuw aan volleyballen toe en trainen voluit", vervolgt Pouders. "Vooral het feit dat wij weer een echte ploeg vormen, stemt mij tevreden. We bereiken opnieuw een aanvaardbaar niveau, maar zitten nog onder onze top. Dat bleek het voorbije weekeinde tegen Hees, waarin ons gevarieerd side out-spel mij tevreden stemde. De tegenaanval liet echter te wensen over en dat moet tegen Maaseik zeker beter. Na de voorbije dramatische weken wijzen alle neuzen opnieuw in dezelfde richting en dat is het belangrijkste. Afwachten of dat vanavond vruchten afwerpt."