"Ik wil in Glasgow orde op zaken stellen"

Eric Gerets en PSV leven in twee werelden

Kurt Guldentops

BR>

ANTWERPEN -

PSV Eindhoven leeft dezer dagen in twee werelden. Terwijl het in de KPN-Telecompetitie loopt als een trein, brengen de Europese verzetjes in de Champions League telkens kommer en kwel. Eén constante is er wel in de lampenstad: het werk van coach Eric Gerets wordt maar matig geprezen bij onze noorderburen.

Vanavond leggen de Eindhovenaars de laatste troeven op tafel in de uitmatch bij Glasgow Rangers. Na de verloren thuismatch tegen de Schotten drie weken geleden gooide Gerets de handdoek. Johan Cruijff ging wild tekeer. "Ik vond het niet veel hebben tegen Glasgow Rangers", orakelde Cruijff. "Vooral op de middenstrook weet PSV nauwelijks kracht te ontwikkelen in Europa. Gewoon omdat dat domein onderbemand blijft. Bovendien kan het niet dat de trainer de strijd lijkt op te geven. Winst in Glasgow en kwalificatie kan nog."

"In de Nederlandse competitie lukt het aardig", weet Eric Gerets. "Ook zondag liep het opnieuw uitstekend en pakte mijn ploeg de zaken subliem aan. Binnen de landsgrenzen is er dus niks aan de hand", benadrukte Gerets.

Wat heet

niets aan de hand

. PSV lijkt goed op weg om het record aantal doelpunten in competitie te verpulveren. Ajax scoorde ooit 122 keer, maar de Eindhovenaars slaagden er al in om veertig keer raak te schieten in acht opdrachten.

"Hopelijk kunnen we in Glasgow een keer orde op zaken stellen. We moeten uit die drie resterende matchen nog het maximum trachten te halen."

PSV heeft er alle baat bij om niet als laatste te eindigen in zijn groep. De derde gerangschikte van elke poule wordt nog naar de UEFA-Cup versast.

Nu in het nieuws