"Niet correct dat ik enig slachtoffer ben"

ANDERLECHT -

De wedstrijd tegen Ingelmunster heeft slachtoffers gemaakt. Bertrand Crasson en Mike Verstraeten maken plaats voor het duo Staelens-De Boeck.

Y.T.

BR>

Gazet van Antwerpen: Mike, voelde je de bui zaterdag niet hangen?

Mike Verstraeten:

Uiteraard. Ik ben geen klein kind meer. Maar het leven gaat voort. Als ik hiervan zou wakker liggen, zou ik meteen stoppen met voetballen.

Maar je voelt je wel het slachtoffer?

Zo zou je het wel kunnen omschrijven. Ik heb er mijn gedacht over, maar ik ga dat niet openbaar maken. Alleen vind ik het niet correct dat er maar één slachtoffer is.

Hoezo?

Als 70% van de ploeg aanvalt en 30% verdedigt, is het niet correct de schuld te geven aan de verdedigers. We worden dikwijls aan ons lot overgelaten. Het is vaak twee tegen één. De ploeg vergeet soms dat het qua aanval en verdediging fifty-fifty moet zijn. Hoe zou het zijn als ik ook aanvallend zou denken? Ik ben altijd de sleutel op de deur.

"Allicht in een emotioneel moment"

ANDERLECHT -

Opschudding gisteren in het Vanden Stock-stadion. Voorzitter Roger Vanden Stock verklaarde dat

Zetterberg aan de basis ligt van het recuperatieprobleem van Anderlecht

. "Ik til niet zwaar aan die uitspraak", aldus Zetterberg. "Ik zal nooit een recupererende speler worden. Ik zal nooit achter een tegenstander lopen om hem te tackelen. De voorzitter heeft dat allicht in een emotioneel moment gezegd na Anderlecht - Ingelmunster. En hij heeft de druk van de schouders van Walter Baseggio willen halen. Hij wil de druk verschuiven naar meer ervaren spelers. En ik ga zeker geen uitleg vragen."

Staelens mag niet spurten

ANDERLECHT -

Lorenzo Staelens maakt donderdag zijn rentree in het elftal van Anderlecht. Volledig fit is Staelens nog niet. Tot gisteren mocht hij op training nog niet voluit spurten. Slecht nieuws is er van Oleg Iachtchouk. Hij herviel voor de

elfendertigste

keer in zijn adductorenletsel en is weer een tijdje uitgeschakeld. Brocken neemt zijn plaats weer in op rechts, Van Diemen neemt zijn plaats centraal naast Baseggio in.

Bologna sterk gehandicapt

ANDERLECHT -

Bologna komt sterk gehandicapt aan de aftrap tegen Anderlecht. Zeven kernspelers ontbreken. Onder hen de Zweedse ex-Mechelaars Ingesson en Andersson. De eerste is geschorst, de tweede niet speelgerechtigd. Ook Marocchi, Womé en Kolyvanov zijn er niet bij.