C03 S05 kort neven

f Atletiek

BR>

Katja Merlin

is vierde geworden in de Foulées Tourquenoisses, een 10 km lange wegwedstrijd in het Noord-Franse Tourcoing.

f Badminton

De Belgische ploeg

werd vijfde in de Polonia Cup, een tornooi voor -17-jarigen. België verloor van Rusland met 7-0 en won met 4-3 van Spanje. België werd na winst tegen Zwitserland (5-2), Litouwen (7-0) en Tsjechië (6-1) mooi vijfde.

f Boksen

Adrian Dodson

baarde onlangs opzien door, in navolging van de Amerikaanse Mike Tyson, zijn tegenstander te bijten. De Britse boksbond schorste de Engelsman voor 18 maanden. Daarnaast kreeg hij een boete van 65.000 frank.

f Snooker

Ronnie O'Sullivan

heeft op het Grand Prix tornooi in het Engelse Preston voor een 147-maximumbreak gezorgd. De 24-jarige Engelsman had daarvoor 12 minuten en 32 seconden nodig. O'Sullivan won overigens zijn partij tegen de Schot Graeme Dott met 5-1 en houdt aan deze knalprestatie een nieuwe wagen en 310.000 frank over.

f Tennis

Dominique Van Roost

plaatste zich voor de tweede ronde om de Kremlin Cup in Moskou. Ze opende haar optreden met een 7-5, 6-2 zege tegen de Zwitserse Patty Schnyder (WTA 22).

Kim Clijsters

heeft zich na een zege tegen de Amerikaanse Tara Snyder kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het tornooi van Bratislava, waar ze de Tsjechische Sandra Kleinova ontmoet.

Olivier Rochus en Reginald Willems

hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het Futurestornooi in La Roche sur Yon.

De Internationale Tennis Federatie

heeft bepaald dat de tennissers met ingang van 1 januari tijdens hun partijen iets minder rust in acht mogen nemen. Na de eerste game van iedere set moet er meteen van baanhelft gewisseld worden. De proef duurt tenminste tot juni 2000.

f Wielrennen

Dimitri Konyshev

, negende op het WK in Verona, solliciteerde voor een plekje bij Lotto. Toch houdt de Nationale Loterij de deur wellicht gesloten voor de 33-jarige Rus, vooral omdat het team de handtekening van de felbegeerde co-sponsor voorlopig ontbeerd. Lotto heeft momenteel veertien renners onder contract. Het enige lid van de huidige kernploeg dat zijn handtekening nog niet onder een nieuwe verbintenis heeft gezet, is Jean-Denis Vandenbroucke, zoon van ploegleider Jean-Luc. In de ploeg voor volgend jaar zijn nog vier plaatsen vacant.

Geert Omloop

(ex-Spar) zit vrijdag aan tafel met Palmans-ploegleider Walter Planckaert. Onderwerp van gesprek: een overeenkomst voor één jaar met de man die dit jaar vier kermiskoersen won. Glenn D'Hollander (ex-Vlaanderen 2002) blijft twijfelen tussen Lotto en Palmans, en vroeg veertien dagen bedenktijd alvorens de knoop door te hakken.