KVM-jongeren met profcontract

MECHELEN -

KV Mechelen wil voorkomen dat zijn grootste talenten in de nabije toekomst zomaar weggeplukt worden. In navolging van Birger Van de Ven hebben nu ook Kenny Verhoeven (18), Mike De Koninck (17) en Rory Hegelmeers (16) een driejarig profcontract ondertekend. Omdat de drie jeugdproducten nog schoolplichtig zijn, trainen ze alleen tijdens de verlofperiodes met de A-kern.

S.T.

BR>Nicolas Marx, de Franse speler die vorige week wegens een blessure terugkeerde naar Frankrijk, traint opnieuw mee bij KV. Gisteren speelde hij mee met de beloften tegen Vitesse en vrijdag test hij met de invallers op Germinal Beerschot.

Lichte blessures bij Geel

GEEL -

Jef Delen moest gisteren vroegtijdig de training staken met een dijblessure. Hij staat enkele dagen op inactief. Ook Bruno Versavel (voetblessure) en Peter Meeusen (dijblessure) kregen het advies nog zeker tot donderdag te rusten. Trainer Put hoopt allen wel te recupereren voor de topper tegen Anderlecht.

Dauwen moet nog week testen

Frank Dauwen, bij AA Gent op een zijspoor beland, test momenteel bij de Nederlandse eredivisieclub MVV Maastricht. Blijkbaar heeft hij de Limburgse bestuurslui nog niet volledig kunnen overtuigen, want MVV wenst de middenvelder nog een week langer dan voorzien te testen. Dauwen legt vandaag de vraag voor aan het Gentse bestuur.

Standard zoekt versterking

LUIK -

Zelfs indien de moeizame onderhandelingen met Tibor Selymes deze week worden afgerond, zoekt Standard verder naar een linksvoetige verdediger. In dat kader wilde Tomislav Ivic afgelopen weekend voor een scoutingsopdracht naar Zweden. Wegens visumproblemen werd die trip met een week uitgesteld.

Kapitaalsverhoging Standard

LUIK -

Robert-Louis Dreyfus besliste om zeer binnenkort opnieuw een aanzienlijke kapitaalsverhoging door te voeren bij Standard. De Franse zakenman is bereid 400 miljoen vrij te maken voor de uitbouw van een groot trainingscomplex en een gespecialiseerd jeugdcentrum.

Keita mogelijk naar Atletico

Genk -

Racing Genk ontving gisteren een officiële vraag van Atletico Madrid om Salif Keita medisch te testen. Wegens bouwwerken aan het olympisch stadion van Germinal Beerschot, hebben beide partijen besloten om de wedstrijd van 10 november op het veld van Genk te laten doorgaan. Voor de wedstrijd tegen Club Brugge zijn er nog enkel staanplaatsen beschikbaar.

Ghanese tester voor RWDM

MOLENBEEK -

In de loop van de week verwacht RWDM de Ghanese aanvaller William Turro, een speler die in de belangstelling staat van Feyenoord. De Rotterdammers zouden Turro heel graag inlijven, maar hem in het kader van het samenwerkingsakkoord met RWDM nog minstens één seizoen laten rijpen bij de Brusselse tweedeklasser.

Aandelen Tilleur verkocht

LUIK -

Ontslagnemend voorzitter van Tilleur Luik Jean-Pierre Borgs heeft een koper gevonden voor 321 van zijn 322 aandelen in de club. Een groep, gevormd rond de supportersclubs en met vroegere curator Michel Evrard als roerganger staat borg voor de overname.

Nu in het nieuws