Europese kansen blijven gaaf

Antwerpen nooit in de problemen tegen matige Portugezen

R.V.B.

BR>

ANTWERPEN -

Zowel voor Ovarense als voor Antwerpen was dit de wedstrijd van de laatste kans. Beide ploegen moesten in de Europese Korac-cup reeds tweemaal het onderspit delven. De Sinjoren hadden weliswaar al de twee moeilijkste uitwedstrijden achter de rug. In de eerste thuiswedstrijd klaarde Racing de klus met duidelijk verschil, waardoor het in de running blijft voor de volgende ronde.

Antwerpen 75

Ovarense 52

Europees basket

"In Fuenlabrada kende Louis Rowe een echte offday. Als hij toen drie korven meer had gescoord, waren de punten voor ons geweest. En ook in Limoges draaiden we echt goed mee. Een paar minuten voor tijd stonden we slechts drie puntjes achter tegen deze Europese grootmacht. Gelukkig deden we vandaag wat we de voorbije weken waren vergeten: winnen. En maar best ook, want dit was echt wel de match van de laatste kans", aldus coach Eddy Casteels.

Ovarense liet in de eerste vijf minuten een overtuigende indruk. Lleal grasduinde naar hartelust onder de borden, waar ook Hill zich liet gelden. Beide ploegen kwamen echter moeilijk tot scoren: 7-6 na vijf minuten. Dan drukte Louis Rowe het gaspedaal in. Een driepunter en nog eens drie korven op rij van de Amerikaanse klasbak en Racing was vertrokken (20-11).

Vandescure kwam op het terrein om Lleal af te stoppen, maar deed ook aanvallend zijn duit in het zakje. De Antwerpse kleurling bezorgde zijn ploeg een geruststellende 29-15 voorsprong. Met zijn tweede

bom

van de avond bracht Huger de score op 32-19. Bij Ovarense was Lleal de zaken aan het forceren. Gelukkig voor de Portugezen hield Hill zijn team in de match. Ook na de rust (39-28) bleef het verschil lange tijd rond de tien punten schommelen. Leuke en goedbedoelde Antwerpse fast-breaks werden onzorgvuldig afgewerkt en ook vanop de vrijworplijn liet de thuisploeg nogal wat punten liggen. Maar ook aan de overzijde wilde het maar niet vlotten. Met Lleal terecht op de bank was Hill de enige waar gevaar van uitging.

Pas halfweg de tweede helft schakelden de Sinjoren een versnelling hoger. Met drie snelle scores van Van Hoecke werd het 63-42. Ovarense bleef de missers opstapelen en toen Hill met vijf fouten vroegtijdig het terrein moest verlaten, was het kalf helemaal verdronken voor de Portugezen. Rowe en co voerden in een matig gevulde Arena nog enkele fraaie nummertjes op.

ANTWERPEN

: Van Hoecke 6, Rowe 25, Graft 0, Vandescure 4, Dupont 12, Huggins 13, Baert 7, Vermeiren 2, Huger 8, De Voogd 0.

OVARENSE

: Silva 0, Melis 4, Merritt 7, Manarte 3, Villar 5, Lleal 15, Hill 15, Stringfellow 2.

Nu in het nieuws