"Nu volgen de zware opdrachten"

RBA-coach Eddy Casteels onderstreept overmacht van zijn team

J.V.A

BR>

DEURNE -

"Een Europese wedstrijd thuis winnen met 23 punten, je moet het maar doen. Het is typisch Antwerps om me schouderkloppend te komen zeggen

Zwak ploegje dat Ovarense, hé. Makkelijke winst...

", begon RBA-coach Eddy Casteels. "Maar dan vergeet je dat we voor zoiets moeten werken. Dan ben ik tevreden dat we hen op 52 punten houden. Die Portugezen stonden tegen Limoges ondanks hun zware nederlaag vijf minuten voor tijd nog één puntje voor, dus doetjes zijn het zeker niet. Dat gaan we ginder nog wel ondervinden."

Basketbal - Koraccup

"Wel doen we hier een goede zaak omdat we met 23 punten winnen en Ovarense nu is uitgeschakeld. De zware oprachten komen er aan: de thuiswedstrijden tegen Fuenlabrada en Limoges. Dat zijn de matchen van de waarheid en we moeten die beide winnen. De kleine marge die we zowel in Spanje en Frankrijk moesten toestaan speelt in ons voordeel. In geval van gelijkheid geeft dat de doorslag."

"Misschien was er, door onze start, te weinig spankracht in de wedstrijd van vandaag. Dat zal de volgende wedstrijden niet zo zijn. En ik hoop dat er meer volk op afkomt."

Lof voor Pieter Van Hoecke

"Eén zaak maakt me vandaag echt gelukkig. Een van onze jonge spelers, Pieter Van Hoecke, stond er meer dan ooit en mag een essentieel deel van de goede prestatie van het team naar zich toetrekken. Pieter heeft twee jaar in stilte gewerkt zonder voor zichzelf plaats noch roem op te eisen. In tegenstelling tot anderen die hun talenten van de daken schreeuwen, voor ze zelf nog maar iets hebben laten zien."

Pieter bleef er koel bij, maar pret en voldoening blonken in zijn ogen: "Ja, ik voel me nu volledig geïntegreerd in het team, voel me er echt bijhoren, dan valt de stress weg om je steeds te moeten bewijzen. Of ik nu op

den één

of op

den twee

moet spelen. Het maakt me niets uit. Ik wil nog groeien, nog leren en heb er alles voor over."

Even voor tijd kwam de 19-jarige pocketbasketter Jerry Graft opdraven. Binnen de minuut overtuigde hij het Antwerpse publiek van zijn vinnigheid en speldoorzicht. De assist waarmee hij Dupont de eindstand op het bord liet 'dunken', mocht er zijn. "Natuurlijk geniet ik. Mijn eerste Europese optreden. Het kan niet meer op."

Ook de Portugese coach Jorge Arauga was onder de indruk van de Antwerpse homogeniteit en vond hen een sterker team dan Limoges en Fuenlabrada.

Nu in het nieuws