Barcelona en Rome naar tweede ronde

ANTWERPEN -

Twee seizoenen na elkaar werd Louis Van Gaal met zijn Barcelona in de eerste ronde uit de Champions League gekegeld, maar nu is de Catalaanse grootheid na vier speeldagen klaar met zijn huiswerk. Een weliswaar overdreven 2-4 zege bij Arsenal opent de poort naar de tweede ronde voor de Spaanse landskampioen. De Londense club moet straks met Fiorentina uitmaken wie Barcelona vergezelt.

K.G.

BR>Niet titelhouder Manchester United, maar Marseille staat heel dicht bij de volgende ronde in groep D. Een treffer van Gallas was voldoende om United een eerste nederlaag aan te smeren. Jan-Pieter Martens boekte met Sturm Graz een eerste overwinning tegen Croatia Zagreb, dat de grootste belager wordt van de Engelsen.

In groep A deed Lazio Rome een gouden zaak, na de ruime 0-4 zege bij Maribor. Ook de Romeinen zitten in de tweede ronde. Leverkusen leed een nederlaag bij Dynamo Kiev, maar huist nog steeds op de tweede plaats. Kiev en Maribor blijven wel in de running.

Feyenoord boekte een vierde opeenvolgend gelijkspel in de thuismatch tegen Boavista en behoudt een waterkansje om door te stoten. Het Noorse Rosenborg, dat een verrassende 0-3 zege boekte in Dortmund, staat met één been in de tweede ronde.

Nu in het nieuws