Belg bestuurder bij Adam Opel AG

De raad van toezicht van Adam Opel AG, de Duitse dochter van General Motors, heeft de Belg Alain Uyttenhoven benoemd tot lid van de raad van bestuur. General Motors heeft een fabriek in Antwerpen, die echter onder GM Europe valt.

Belga

BR>Uyttenhoven (38) zal de nieuwe functie van

Opel Brand Director

bekleden. Dat betekent dat hij in heel Europa verantwoordelijk wordt voor het toezicht op het 'brand management', het merkenbeleid, bij Opel.

Hij zal zijn nieuwe functie opnemen vanaf 1 november. Zijn uitdaging zal er deels uit bestaan het werk van Opel voorzitter Robert W. Hendry toe te passen. Hij moet Opel als overkoepelend merk sterk uitbouwen, rekening houdend met klanten- en marktbehoeften.

In zijn vorige job was Alain Uyttenhoven verantwoordelijk voor productmarketing en beheer van alle Mercedes-Benz personenwagens wereldwijd bij Daimler-Chrysler in Stuttgart.

Hij begon zijn beroepsloopbaan in 1986 op de afdeling productplanning van Nissan Motor Europe in Brussel. In 1989 vervoegde hij Mercedes-Benz Belgium als marketingdirecteur. Hij bracht het er tot directeur verkoop en marketing, tot hij vorig jaar werd benoemd tot vice president product marketing and beheer in Stuttgart.

Nu in het nieuws