Boekenbeurs komt naar school

De organisatoren van de Boekenbeurs hebben lessen getrokken uit de vorige edities. Verleden jaar was een bezoek aan de boekenbeurs bijna ondraaglijk. Er was gewoon te veel volk. Om de bezoekersaantallen terug te dringen, hebben de organisatoren geïnvesteerd in boekenbeursvervangende projecten in de scholen.

Peter Haex

BR>"We brengen de boekenbeurs naar de scholen. Meer dan 57.000 leerlingen zullen op school door het project in contact komen met auteurs en boeken. Ze kunnen meedoen aan internetchat-sessies en wedstrijden, voorleessessies en discussienamiddagen", vertelt algemeen secretaris Wim de Mont.

Op 8, 9 en 10 november staan de deuren voor begeleide schoolbezoeken wel open. De organisatoren verwachten op die dagen 12.000 leerlingen, en daar kunnen er nu al geen meer bij.

De boekenbeurs kampt ook nog met een ander probleem. De uitgeverijen willen veel meer ruimte voor hun boeken. "We hebben tot vijftig procent meer plaats nodig. Daarom hebben we enkele weken geleden aan het Bouwcentrum en de stad gevraagd een oplossing te bedenken. Desnoods moeten we een andere locatie zoeken. Concrete plannen zijn er nog niet", zegt Wim de Mont.

De 63ste editie van de Boekenbeurs loopt van 31 oktober tot 11 november.