De Boomhut viert feest

Een verjaardagsfeest kun je beter te vroeg dan te laat houden. Dat dacht de ploeg van

De Boomhut

, het kleutermagazine van Ketnet. De vijfhonderdste aflevering zien de ketten op donderdag 6 januari 2000, maar afgelopen zaterdag vierden Alida en Peter Paulus Post dat al in het Mechelse Speelgoedmuseum.

BR>Alle kinderen die een rol spelen in de jubileumaflevering waren uitgenodigd. Een behoorlijk internationaal gezelschap, want in nummer 500 ontvangt Alida Neslo een liefdesboodschap in alle mogelijke talen. Een goochelaar en muzikanten tekenden voor de opwarming. Voor de uitsmijter zorgden natuurlijk Alida en postbode Peter.

"Formidabel zo'n verjaardagsfeest", zeggen Alida en Peter, alias Karel Vereertbrugghen. Of

De Boomhut

op weg is naar de duizendste aflevering? "Als het aan ons ligt wel, maar dat moet je aan onze bazen vragen". Producer Lieve Demerre, die zes jaar geleden het concept van het kleutermagazine bedacht, wacht eveneens op een seintje van de VRT-top. "Er zijn ondertussen voldoende afleveringen van

De Boomhut

gemaakt. De VRT kan terugvallen op herhalingen, wat goedkoper is. Afwachten dus..."

Wat vaststaat is dat

De Boomhut

een puur kinderprogramma is. Er zijn nog geen Boomhut-koeken, -boekentassen en andere aanverwante producten op de consumentenmarkt gegooid. De mix van pittige wetenswaardigheden, kwaliteitstekenfilms, liedjes en eigen animatie kan best zonder deze handel. "En dat willen graag zo houden", zegt Alida, ondertussen aan de feestdis met verplichte cola en chips.

Nu in het nieuws