Jo Vally maakt er werk van

Print
Het Sportpaleis zat niet vol zaterdagavond, maar er waren wel achtduizend mensen gekomen om 20 jaar Jo Vally te helpen vieren. Merkwaardig eigenlijk, want tien jaar geleden wou hij ermee stoppen, "Het lukte toch niet". Neem mijn hart zou zijn laatste plaatje worden. Het werd zijn eerste hit. Zijn carrière was vertrokken.
BR>Zaterdag was Jo Vally de eerste Vlaamse zanger die het aandurfde om met een eigen avondvullend programma, Jo Vally in Symfonie, naar het Sportpaleis te komen, wat nog altijd andere koek is dan Vorst-Nationaal.
Het dient gezegd, hij had er werk van gemaakt en kosten noch moeite gespaard. Voor de entourage zorgden het symfonisch orkest Il Novecento onder leiding van Robert Groslot, de Jo Vally Show Band, het koor Fine Fleur en het ballet Ingrid Coppieters. Decor en belichting oogden perfect, maar de klank kon beter. De akoestiek was altijd al een probleem in het Sportpaleis, maar de ruime ervaring heeft geleerd dat er wel degelijk wat aan te doen is.
Laten we wel wezen, Jo Vally is niet de grootste zanger aller tijden, maar hij is een vriendelijke man die aardige liedjes brengt in een verzorgde verpakking. Covers, jawel, maar wat zou daar mis mee zijn?
Gasten waren zijn ouwe gabber Paul Anderson, met wie hij nog eens Aan alle vrouwen deed, en verder Luc Steeno, Dana Winner en Freddy Breck, die erg blij was nog eens in het land te zijn.
De zaal ging nooit uit de bol, maar het doorgaans wat oudere publiek genoot zichtbaar van een feestelijk, sympathiek en onderhoudend gala. Slechts één minpunt: de slecht geregisseerde finale, die bleef haperen in de goeie bedoelingen. Het hoogtepunt was daarom de uitsmijter van het eerste deel, Jan Verbraekens onsterfelijk Noordzeestrand, in een wiegend Sportpaleis uitgevoerd met visserskoor.
"De voorbije nachten heb ik niet geslapen en ik besef dat ik de jongste weken ongenietbaar was," zei Jo Vally, "maar het heeft mij enorm plezier gedaan in het Sportpaleis te staan, wat voor een Vlaamse zanger niet evident is."
20 jaar Jo Vally in Symfonie gezien in Sportpaleis Antwerpen, wordt begin december uitgezonden door VTM.

Nu in het nieuws