Canal+ gaat in zee met Vlaamse films

Print
Vanaf nu is Canal+ letterlijk een betaalzender. Ze belooft elk jaar een groot Vlaams filmproject mee te betalen. Sinds het voorbije weekend komt daardoor de film Villa des Roses van regisseur Frank Van Passel naar het boek van de Antwerpse schrijver Willem Elsschot eindelijk een stap dichterbij.
BR>"Villa des Roses werd om vier redenen uitgekozen als eerste project", zegt Patrick Tillieux, algemeen directeur van Canal+. Ten eerste heb ik Elsschot altijd graag gelezen. Twee: het script van Christophe Dirickx, bekend van Manneken Pis is voortreffelijk. Drie: met deze internationale cast kan het niet stuk. En ten vierde, het kwaliteitsduo Impens en Van Passel getuigt van een ongezien professionalisme."
Regisseur Frank Van Passel hoopt vanaf begin volgend jaar zijn camera's te kunnen neerpoten in Parijs en Duitsland. "Het project is al zo dikwijls uitgesteld dat de acteurs niet constant beschikbaar kunnen blijven. Van de Franse Julie Delpy en de Britse Helen Baxendale, het Engelse vriendinnetje van Ross uit Friends zijn we vrijwel zeker."
"Ook van de Vlaamse inbreng, Frank Vercruyssen, Dora van der Groen en Jan Decleir. Alleen Christian Bale, bekend van Steven Spielbergs The empire of the sun, Velvet goldmine en binnenkort American psycho zou kunnen afhaken wegens andere verplichtingen. We sturen hem zo vlug mogelijk een hernieuwde versie van het scenario en hopen dat hij dan niet meer zal willen weigeren."
Nu in het nieuws