Buren tonen te veel respect voor elkaar

Print

Waaslandia 1

BR>

Sparta 0


BURCHT - Ondanks het feit dat beide ploegen zeventien jaar niet meer tegen elkaar uitkwamen in competitieverband werd dit treffen een erg brave derby.
Een zeer consequent en kort leidende ref Paul Gorremans moest zelfs niet eenmaal geel trekken en was telkens vlug ter plekke om mogelijke brandjes te blussen.
De meer dan negenhonderd toeschouwers kregen zowel tijdens de eerste als in de tweede speelhelft weinig gelegenheid om enthousiast te zijn. Hiervoor toonden beide ploegen te veel respect voor elkaar.
Bij Waaslandia was er bij sommige spelers duidelijk een overmotivatie, bij Sparta werd dan weer geopteerd om zolang mogelijk de nul op het scorebord proberen te houden.
In de eerste periode waren het toch de bezoekers die het initiatief namen. Eerst was er een kopbal van Brys die door doelman Vermeylen met de voet werd gered. Later belandde een banaanschot van Loopmans op de lat en was er opnieuw Vermeylen die met de voet redding bracht op het schot van Cole.
Tijdens de tweede speelhelft probeerde de thuisploeg de bakens te verzetten. Een reeks van zes hoekschoppen bracht geen resultaat. Even na het uur kon Dave Praet met een afstandsschot, dat even afweek, Mestdagh op het verkeerde been zetten.
Iedereen verwachtte nu dat Sparta uit zijn egelstelling zou komen, maar niets was minder waar. Ook al werd Dennis Loopmans nog als joker in de spits geplaatst, het bleef het bij een magere 1-0 winst voor de thuisploeg.
Scheidsrechter: Gorremans.
Toeschouwers: 900.
WAASLANDIA: Vermeylen, Struyf, Audenaerdt, Langhendries (63' El Haoual), Praet (79' Leyemberg), Van Assche, Claessens, Maes (85' Renard), Staes, Vermeiren, Meul.
SPARTA: Mestdagh, Brys, Van der Meiren, Verbocht, Mussely, Van Haute, Khamas (71' Van Wauwe), Timmermans, Loopmans, Cole (77' Neirinckx), Bachar.
Doelpunt: 64' Praet 1-0.
Nu in het nieuws