Antwerpen pakt opnieuw wisselbeker

Print
Tennis
BR>SCHOTEN - André Milants, ondervoorzitter van het gewest Antwerpen, heeft vorig weekend zijn gelijk gehaald. Zoals voorspeld scheerde zijn provincie met winst in vrouwen 1, junior-veteranen en veteranen hoge toppen op de 25ste criteriumeindronde en won oververdiend de prestigieuze wisselbeker. De onverwachte overwinning van Mike Wouters in mannen 3 maakte het Antwerpse feest compleet.
Op Gym Olympiade in Schoten stak Antwerpen met kop en schouders boven de andere acht provincies uit en hield de wisselbeker in eigen rangen. Opmerkelijk was de heel zwakke prestatie van Limburg dat op de laatste plaats eindigde, zelfs nog achter de provincie Namen-Luxemburg.
In mannen 1 verdedigde Steve Cornelissen zich kranig, schakelde verrassend Jeroen Roose (B-15/4) uit alvorens in de halve finale te sneuvelen tegen de latere winnaar Thierry Massa.
In reeks 2 had Steven De Jonghe de eindzege binnen bereik. Met vlotte winst tegen Frederik Vermeersch en Edddy Lebrun werkte hij zich probleemloos tot in finale.
De Luikenaar Olivier Lannoy, die als C15 volgend jaar enkele trappen zal stijgen, zette de speler aangesloten bij TC Brabo een hak door in drie fel bevochten sets het laken naar zich toe te trekken.

Indrukwekkend


In mannen 3 kwam Mike Wouters heel sterk voor de dag en liet ook in de finale geen steek vallen. Na een 6-0 en 5-1 voorsprong tegen Eric Stevens kreeg de Antwerp-speler een kleine inzinking.
Zijn Waalse tegenstander zorgde voor een spectaculaire remonte, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven in twee sets. In de laagste mannenreeks nestelde Luc Huybrechts zich als een wervelwind in halve finale, waar hij het onderspit moest delven tegen Laurent Mathe.
De wijze waarop Leslie Butkiewicz in vrouwen 1 de trofee wegkaapte, was gewoonweg indrukwekkend. Na haar blessure bevestigt Leslie opnieuw scherp te staan en tot de Belgische top te behoren. Vraag het maar aan de West-Vlaamse Katrien De Craemer die in finale met moeite drie puntjes kon afsnoepen.
In vrouwen 2 werd Joke Denalote al in de eerste ronde uitgebonjourd en in reeks 3 liet Mireille Slootmans drie matchpunten en de eindzege uit handen glippen tegen de Vlaams-Brabantse Sigrid Scheys.
De junior-veteranen en veteranen werden zoals verwacht een Antwerps festijn. Johan De Preter profiteerde van de afwezigheid van Pierre Godfroid om zich te manifesteren als absolute nummer één, terwijl bij de veteranen Erik Jottier voor de derde maal op rij de trofee won.
Nu in het nieuws