Veris verschalkt concurrentie met puike tempoversnelling

Print
Atletiek
BR>LILLE - Het aangename herfstzonnetje en de vele deelnemers maakten dat de oefencross in Lille voor de toeschouwers uitgroeide tot een meer dan geslaagde sportnamiddag.
Het waren Gunther Veris, Bram Everaert, Bart Lieckens en Pieter Reynders die De wedstrijd over 9km lanceerden. In een tweede groepje volgden Peter Waegemans, Johan Wils, Stijn Jacobs, Gunther Keepers, Jeroen Reynders en Andy Goossens.
Vooraan werd niet getreuzeld. Eerste slachtoffer van het tempowerk werd Pieter Reynders. De atleet uit Bouwel zou een weinig later worden gegrepen door de achtervolgende groep. Maar ook dat tempo lag voor hem blijkbaar te hoog.
Vooraan was een nieuwe tempoversnelling van Veris te veel voor zijn metgezellen. Wie evenwel dacht dat de wedstrijd beslist was, kwam bedrogen uit. Everaert en Lieckens kwamen terug.
Vooral eerstgenoemde gaf een bijzonder sterke indruk. Veris, de week voordien ook al sterk in Herentals, had evenwel duidelijk nog heel wat reserves overgehouden. "Ik raakte inderdaad helemaal niet in paniek toen eerst Everaert en Lieckens terugkwamen."

Beckers te sterk


In de laatste ronde besliste een nieuwe versnelling van Veris over het resultaat van de wedstrijd. Barm Everaert bleef vrij vlot tweede. "Nu ik van alle problemen verlost ben, reken ik op een sterk veldloopseizoen. Ik mik vooral op de regionale wedstrijden. Met Gunther Veris en Bart Lieckens als trainingsmakkers moet me dat lukken."
Bart Lieckens toonde zich ook meer dan tevreden met de derde plaats. "Na de halve marathon van Gent, wat me de vierde plaats opleverde in het Flanders Weg-circuit, heb ik het vrij kalm aangedaan. Ik verwacht nu heel wat van het komende veldloopseizoen."
Eerste veteraan werd Herman Lievens. Het was nochtans Toon Goetschalckx die lange tijd de indruk gaf het te zullen halen. Halfwedstrijd nam Lievens de leiding over, een positie die de atleet uit Olen niet meer uit handen zou geven.
"Ik ben vrij rustig gestart omdat ik gisteren nog heb deelgenomen aan het Belgisch kampioenschap halve marathon, waar ik trouwens een tijd van 1.13u lukte, een chrono waarmee ik zeer tevreden ben."
Bij de vrouwen troonde Annick Beckers torenhoog boven de concurrentie uit. "Ik ben klaar voor het veldloopseizoen. Mijn eerste wedstrijd wordt Bonheiden. Nog in november had ik graag elders gestart. Maar datzelfde weekend staat evenwel de halve marathon van Benidorm op het programma."
De wedstrijd over 4km werd met behoorlijk overwicht gewonnnen door Tom Van Rooy, voor Jelle Van de Gender en Joppe Wuyts.
Nu in het nieuws