Nijlen boekt uiterst zuinige zege

Print

Rapid Leest 0

BR>

Nijlen 1


LEEST - De gebruikelijke studieronde bleef achterwege en de bezoekers namen onmiddellijk het initiatief. Heylen zorgde voor de eerste dreiging en Alix besloot op de vuisten van doelman Claes.
Een flankvoorzet van Van Dyck zorgde voor veel gevaar en Obbels probeerde het met een ongevaarlijk schot. Rond het halfuur kwam Nijlen verdiend op voorsprong. Een lichte fout van Simons op Peeters werd met een strafschop bestraft en Heylen faalde niet van de stip.
De bleke thuisploeg toonde veel goede wil, maar acteerde erg onzeker. De combinaties vlotten niet en in de hele eerste helft noteerden we alleen een pover afstandsschot van Thielemans.
Na de pauze controleerde Nijlen rustig de partij, maar verzuimde om de bevrijdende tweede treffer te scoren. Breda trof de lat, doelman Claes pakte een vrije trap van Heylen en Peeters faalde alleen voor doel.
Door de kleine achterstand bleef Rapid Leest in zijn kansen geloven. Halfweg de tweede periode werd De Pauw in verdachte omstandigheden gestuit door doelman Wuyts, maar de bal ging niet voor de tweede keer op de stip.
De thuisploeg oefende in het slotkwartier steriele druk uit, maar kwam niet verder dan enkele ongevaarlijke afstandschoten en een harde kopbal van Van Campenhout.
Scheidsrechter: Timothy Matthijs.
Toeschouwers: 200.
RAPID LEEST: Claes, Thielemans, Simons, Huysmans (40' Van Beneden), Van Der Trappen, Derven, De Pauw, Buellens (84' Posthumus), Asseloos, Van Campenhout, Bosmans.
NIJLEN: Wuyts, Willems, Heuvelmans, Breda, Obbels (82' Aertgeerts), Schoofs, Heylen, Van Assche, Van Dijck, Peeters, Alix.
Doelpunt: 33' Heylen 0-1 (strafschop).
Gele kaarten: Breda, De Pauw, Van Der Trappen.
Nu in het nieuws