Bell's wint topper in derde

Print
Basketbal
BR>SINT-NIKLAAS - Na vijf speeldagen staat Bell's waar het wil staan: afgescheiden aan de leiding in derde klasse. De Waaslanders wonnen de topmatch tegen Aartselaar en Ronse verloor bij Braine.
Het ging niet zo makkelijk als de de 77-67 eindstand aangeeft. De eerste zeventien minuten van de eerste helft (18-29) stond er een tamme en inspiratieloze thuisploeg op het terrein. De inbreng van Bayart bracht de agressiviteit terug en aan de rust zat de thuisploeg opnieuw in de match (35-40).
Na de pauze, met Vervaet als spelmaker en de kersverse Eurospeler Woliczko beter geacclimatiseerd, stond er een ander Bell's op het terrein. De balverliezen werden, in tegenstelling tot de eerste helft, aan de bezoekende kant opgetekend. Bell's verstikte Aartselaar, dat niet meer tot scoren kwam. De thuisploeg speelde de laatte twintig minuten op kampioenenniveau. De Prauw 2, Oelbrandt 14, Esajas 2, Staut, Woliczko 13, Bayart 19, Verhulst 3, Pottiez 11, Vervaet 13.
Basics Melsele, met voor het eerst Eddy Cornelis als coach op de bank, kwam er in Denderleeuw de eerste helft niet aan te pas. Aan de 8ste minuut (24-3) was de match gespeeld.

Opendeurdag


"Het leek wel een opendeurdag in de verdediging", verklaarde Andre Smet, de 52-28 ruststand. Tegen de Basicszone kon Peter Vermeulen, zes driepunters scoren. Het 92-76 verlies betekent dat Melsele nog niet uit de problemen is. Coach Cornelis, die over Serge De Boeck kan beschikken, heeft nog werk aan de winkel. De Boeck 11, N'Doye 2, Van den Keybus 1, De Jonghe 17, De Verney 31, Willems 9, Roggeman 2, Ruthgeerts 3.
Panters Baasrode kon maar tien minuten (28-25) gelijke tred houden met Hoei. "De beste ploeg van de reeks. We moesten ons bij de overmacht neerleggen", filoseerde Cois Vermeersch. In het zicht van de rust stak de thuisploeg een tandje bij wat leidde tot 54-36. De tweede helft was overbodig. Op uitzondering van Van Vooren en De Grauw kon Panters aanvallend onvoldoende met Hoei wedijveren (103-70). Van Vooren 19, Bauwens 8, Hecquet 2, De Witte 14, De Grauw 25, De Keersmaecker 2.
Nu in het nieuws