derde E

Schoonaarde 1

BR>

Heusden 4


Na vijf minuten keek de bezoekende doelman De Plu tegen een rode kaart aan wegens handspel. Zijn vervanger kon zich de rest van de eerste helft beperken tot toekijken en genieten van de drie doelpunten van zijn ploegmaats. Schoonaarde kwam nadien meer in de match maar bleef kansloos tegen de beresterke bezoekers.
Doelpunten: 2' Filip Matthijs (own-goal) 0-1, 31' Tom Bracke 0-2, 45' De Backer 0-3, 59' Vandemeerssche 1-3, 66' Tom Bracke 1-4.

Lede 4


SK Kalken 2


Tegen het spelbeeld in kon de thuisploeg twee van de talrijke countermogelijkheden afronden. In een evenwichtiger tweede helft scoorden beide ploegen maar misten ze ook elk enkele mooie kansen. Lede kreeg het nog benauwd na de aansluitingstreffer van Van Coppenholle. Peter Verleyen bracht uiteindelijk zekerheid voor de thuisploeg door vijf minuten voor het tijd het verlossende vierde doelpunt te scoren.
Doelpunten: 29' Tavernier 1-0, 37' De Fauw 2-0, 47' Goethals 2-1, 55' Schelfout 3-1, 70' Van Coppenholle 3-2, 85' Verleyen 4-2.

Herdersem 0


St.-Gillis-D. 3


Vooral in de eerste periode toonden de bezoekers zich de betere ploeg. De doelpaal en thuisdoelman De Wolf verhinderden toen een hogere score. Sint-Gillis behield nadien licht overwicht en zorgde met twee doelpunten in de slotfase voor overdreven cijfers maar toonde alweer dat het dodelijk efficiënt kan omspringen met de gecreëerde doelkansen.
Doelpunten: 20' De Schepper 0-1, 83' Nasser 0-2, 90' Delconte 0-3.

Verbroedering BL 3


SKV Overmere 2


Een wedstrijd op het scherpst van de snee met veel kracht en inzet maar met weinig academisch voetbal. Meysman opende de score in de blessuretijd van de eerste helft. Het spel verliep in de tweede helft op een smalle strook, met weinig beweging op de flanken en eindigde met een dolle slotfase waarin nog driemaal werd gescoord.
Doelpunten: 45' Tim Meysman 1-0, 56' De Geest 1-1, 85' Rasschaert 1-2, 86' Tim Meysman 2-2, 90' Perdaens 3-2.

Buggenhout 1


VSV Gent 0


Een loodzware partij werkvoetbal voor twee ploegen die de punten broodnodig hebben. De Gentse verdedigers moesten in de eerste periode hun doelman twee keer op de lijn bijstaan om de nul te houden. Uitblinkers van de partij, die slechts in de slotseconden beslist werd, waren Banovic voor Gent en Dralants voor Buggenhout.
Doelpunt: 90' De Weirdt 1-0.
Nu in het nieuws