C7 stuk 12

FC Edeboys 3

BR>

FC Moerbeke 1


Pas na de rust kon Pascal De Greef de gastheren op voorsprong brengen. Verschueren bracht een halfuur voor tijd de bordjes opnieuw in evenwicht, maar De Greef diende onmiddellijk van antwoord. In een spannende slotfase nam Braecke uiteindelijk met een derde thuisdoelpunt alle twijfels omtrent de zege weg.
Doelpunten: 53' De Greef 1-0, 75' Verschueren 1-1, 76' De Greef 2-1, 86' Braeck 3-1.

FC Wieze 2


RS Opdorp 1


In dit evenwichtig burentreffen klom de thuisploeg op voorsprong via De Batselier. Red Star vocht terug en kreeg opnieuw uitzicht op puntenwinst na de gelijkmaker van Huyck. De thuisploeg hield echter de volle buit thuis nadat Pieters raak trof.
Doelpunten: 50' De Batselier 0-1, 59' Huyck 1-1, 72' Pieters 2-1.

E. Verrebroek 4


SK Wichelen 2


De gasten kwamen langs Verstraeten en Blondeel tweemaal op voorsprong maar ondanks de uitsluiting van Roelandt vochten de lokalen telkens terug. Meer zelfs, De Jonckheere bracht een kwartier voor het einde zijn team opnieuw aan de leiding. In de slotfase legde De Jonckheere vanop de stip de eindcijfers vast.
Doelpunten: 47' Verstraeten 0-1, 49' De Jonckheere (strafschop) 1-1, 60' Blondeel 1-2, 70' Martens 2-2, 75' De Jonckheere 2-3, 83' Martens (strafschop) 4-2.

Sp. Waasmunster 1


Sint-Kruis-Winkel 3


Een knappe vrije trap van De Vetter leverde de openingstreffer op. Sparta herstelde het evenwicht, maar klom pas na rust op gelijke hoogte. Van De Cauter was de doelpuntenmaker van dienst. Vervolgens nam Sint-Kruis het heft in handen. Met doelpunten van Martens en Van Gorp staken de gasten de drie punten in de tas.
Doelpunten: 7' De Vetter 0-1, 55' Van De Cauter 1-1, 70' Martens 1-2, 72' Van Gorp 1-3.

SK Wachtebeke 1


FC Zelzate 3


De gasten troffen in minder dan tien minuten driemaal raak. Van Heyghen effende het zegepad, Roman volgde zijn voorbeeld en ook Van Damme vond de weg naar de touwen. Ondertussen werd Detlef wel naar de kleedkamers gestuurd. Na de rust werden ook twee bezoekers uitgesloten. Het doelpunt van De Graeve kwam te laat om nog wat spanning in de wedstrijd te brengen.
Doelpunten: 25' Van Heyghen 0-1, 30' Roman 0-2, 35' Van Damme 0-3, 85' De Graeve 1-3.

FC Heikant 2


SK Lokeren 1


Heikant opende sterk en mocht na een krachtige kopstoot van Dauwe al vroeg een doelpunt vieren. Ook daarna dwongen de rood-gelen overwicht af. Toch viel de tweede treffer pas op slag van rust toen Gragili een strafschop omzette. Na de rust kenden de lokalen hun traditionele terugval. Heyman kon te laat de aansluiting verzekeren.
Doelpunten: 9' Dauwe 1-0, 45' Gargili (strafschop) 2-0, 84' Heyman 2-1.

W. Gijzegem 0


FC Baasrode 2


Op een moeilijk bespeelbaar veld hadden de gasten moeite om hun overwicht uit te drukken in cijfers. Kort voor rust was het toch raak toen Ringoot een voorzet in één tijd op de slof nam. Ook in de tweede periode kon de thuisploeg nauwelijks repliek geven. Praet stelde op aangeven van Ringoot de bezoekende zege veilig.
Doelpunten: 43' Ringoot 0-1, 58' Praet 0-2.

E. Daknam 2


FC Hoogeinde 0


Vereecken zette de thuisploeg al snel op rozen. Halfweg de eerste periode verdubbelde De Fré op vrije trap de score. Na de rust probeerde Hoogeinde het evenwicht te herstellen. Toen Koen Waelputte werd uitgesloten verdween elke hoop op puntengewin.
Doelpunten: 7' Vereecken 1-0, 26' De Fré 2-0.
Nu in het nieuws