Herpoel voorkomt Desselse stunt

Print

AA Gent 3

BR>

Dessel 1


GENT - Dessel Sport is aan een sterk seizoen in tweede klasse bezig. Dat toonde het ook zaterdag aan door onverdiend te verliezen in het bekerduel met het in eerste klasse de kop spelend AA Gent. Enkel een ultieme redding van Herpoel gevolgd door een licht gefloten strafschop in dezelfde minuut aan de overzijde kregen een bijzonder goed combinerend Dessel tegen de grond.
Dat wist ook de deze dagen zo gecomplimenteerde Noorse trainer van AA Gent, Trond Sollied. "Dessel bewees waarom ze het zo goed doen in tweede", zei Sollied na de wedstrijd. "Ik ben zelfs blij want er werd in deze wedstrijd aangetoond dat mijn theorie klopt. Mijn spelers mogen dan individueel beter zijn, als ze nalaten als een team te spelen, kunnen wij thuis verliezen van Dessel dat wel als een team speelde, net zoals wij in Brugge wonnen tegen een op papier beter geheel."
Gent startte weliswaar gehandicapt door het afzeggen van Aarst, naar Noorwegen omdat zijn moeder overleed, en Gajser, in het ziekenhuis. Sollied posteerde Vasov daarom in de spits, want Roussel verdient zijn centjes ondertussen in de Premier League bij Coventry.
Het bleek een goede zet want Vasov maakte onmiddellijk gebruik van een flater van Sas om de bal in het dak van het doel te keilen. Gent dacht te vlug de schaapjes op het droge te hebben en ging op een te laag tempo spelen. Dessel groeide in de wedstrijd en met verzorgd combinatiespel gaven ze Gent enkele waarschuwingen.
Het was dus noch onverwacht noch onverdiend dat Jacobs een teruglegger van Mateso verzilverde. Dessel bleef tot het laatste kwartier de betere ploeg. Pas dan slaagde Gent erin de bezoekers even op hun helft terug te drukken. "Meer op karakter dan door goed spel", gaf Gunther Schepens later toe. Dessel herstelde het evenwicht en leek zich naar de winninggoal te counteren toen Nouhass iets te lang talmde om Mateso te bedienen waardoor Herpoel zijn ploeg levend kon houden. Aan de overzijde legde Ancion de bal op de stip toen Schepens in de rug werd gelopen door Cox. Carrez voltrok het voor Dessel (te) zware vonnis.
Scheidsrechter: Ancion.
Toeschouwers: 3.000.
AA GENT: Herpoel, Christensen, Carrez, Sterbal, Szekeres, Joly (58' Kharif), Ramcic (90' Dupré), Foguenne, Nielsen (58' Chatelle), Vasov, Schepens.
DESSEL: Defré, Lunenburg (86' Christina), Cox, Sas, Gielens, Hoes (90' Kerkhofs), Vanden Schoor, Jacobs, Heylen (73' Melis), Nouhass, Mateso.
Doelpunten: 5' Vasov 1-0, 50' Jacobs 1-1, 85' Carrez (strafschop) 2-1, 90' Kharif 3-1.
Gele kaart: Cox.
Nu in het nieuws