C03 S10 La Louvierre - Moeskro

La Louvière 0

BR>

Moeskroen 0
(strafschoppen 2-3)


LA LOUVIERE - Moeskroen-doelman Franky Vandendriessche dwong in de strafschoppenepiloog na een typische cupderby de voor de bezoekende eersteklasser gevleide kwalificatie voor de achtste finales van de Beker van België af. De bezoekende portier, die bij elke elfmetertrap van de La Louvière-spelers de juisste hoek koos, stopte de pogingen van Washington en Moury. Kort na het uur had Vandendriessche ook nog een droomkans van Benbuana-Keve onderschept.
De offensieve thuisploeg beukte vijf kwartier lang met brio en overtuiging, dirigeerde via Delière het middenveld maar liet via klasbakken Washington en Benbuana-Keve de prijzenpot ontglippen. Een te stereotiep spelend Moeskroen, zonder de zieke international Tanghe, stond voor behoorlijk wat hete vuren. Zo moest Vanderhaeghe een schot op de lijn wegwerken. Toch bleef de brilstand na negentig minuten op het bord. In de verlengingen kon ook joker Tilmant La Louvière niet voorbij Moeskroen helpen.
Scheidsrechter: Romain.
Toeschouwers: 10.000.
LA LOUVIERE: De Schrijver, Nottebaert, Delbeeke, Siquet, Moury, Jonaitis, Delière (119' Van Der Heyden), Bettagno (72' Tilmant), Lucas, Washington, Benbuana-Keve.
MOESKROEN: Vandendriessche, Mi. Zewlakow, Besengez, De Vleeschauwer, Casto, Dugardein, Vanderhaeghe, Martic, Vandooren (113' Wuyts), Lawarée, Ma. Zewlakow (76' Teklak).
Gele kaart: Ma. Zewlakow.

Nu in het nieuws