"Ik hoopte op strafschoppen"

Print

KV Mechelen 2

BR>

Hekelgem 1
(na verlengingen)


MECHELEN - Toen tijdens de verleningen de tussenstand van Anderlecht - Ingelmunster op het scorebord verscheen, was er hoongelach bij de Mechelse supporters. Toch had de KV-aanhang weinig reden tot juichen want op dat moment had ook Malinwa het heel moeilijk. Hekelgem werd een taaie brok voor de Maneblussers. De tweedeklassers gingen pas in de slotminuten van de tweede verlenging onderuit.
"Ik ben heel ontgoocheld dat de strafschoppen er niet kwamen, daar hoopte ik op", zei Hekelgem-trainer Luc Cannoot. "Ik dacht dat de wedstrijd zou eindigen met de twee doelwachters in de hoofdrollen. Willockx is een goede keeper en bij onze ploeg heb ik Van der Mosten herontdekt. Onze doelman komt uit een moeilijke periode, maar speelde tegen KV een heel sterke wedstrijd. Ik ben trouwens fier op de prestatie van mijn spelers. KV heeft een sterke thuisreputatie en met negen man hebben wij het Mechelen heel moeilijk gemaakt."
Tijdens de eerste helft speelden de bezoekers goed mee en kreeg Hekelgem langs Mario Walravens de eerste kans van de wedstrijd, maar de bal vloog in het zijnet. Aan de overzijde knalde Ribus over. KV Mechelen kwam eerder gelukkig op voorsprong. Bij een voorzet van Caluwé speelde Van der Beeken de bal met de hand en ref Serre wees terecht naar de stip. Van Hout zette de elfmeter feilloos om. Op slag van rust kwam Hekelgem gelijk toen Huygens van dichtbij scoorde.
Na de pauze trok de scheidsrechter drie rode kaarten in twintig minuten. Emeran gaf een elleboogstoot aan Walravens en kreeg terecht rood. De Meyer trok aan de noodrem om Van Hout af te stoppen en mocht ook gaan douchen. De tweede gele kaart voor Huygens trok de scheidsrechter te vlug. "Ik denk dat Serre niet had gezien dat Huygens eerder in de wedstrijd al geel had gekregen. Anders was het karton in de achterzak gebleven", meende Luc Cannoot.
Tijdens de tweede helft en ook in de verlengingen was Malinwa baas. De beste kans was voor Van Steenberghe, maar Van der Mosten redde prachtig. Uiteindelijk was het Sammy Greven die met een hard schot op de valreep de ploeg van Gunter Jacob een ronde verder bracht. "Op de mentaliteit en de strijdvaardigheid van mijn spelers heb ik niets aan te merken", aldus Jacob. "Hekelgem speelde heel verdienstelijk en de rode kaart voor Emeran was terecht."
Scheidsrechter: Serre.
Toeschouwers: 2.700.
KV MECHELEN: Willockx, Emeran, Diallo (77' Greven), Bal, Debusschere, Vandenbroeck, Camus (103 Camara), Caluwé, Van Hout, Van Steenberghe (66' Stickens), Ribus.
HEKELGEM: Van der Mosten, Coppens, Van der Beeken, Janssens, De Meyer, Van Geem (94' Geets), Huygens, Abbeloos (120' Baert), De Loecker, Walravens, Van den Bergh (70' Mortelmans).
Doelpunten: 33' Van Hout (strafschop) 1-0, 44' Huygens 1-1, 118' Greven 2-1.
Gele kaarten: Huygens, Van Geem, Abbeloos.
Rode kaarten: 48' Emeran, 55' Huygens, 68' De Meyer.
Nu in het nieuws