"Dit was het voetbal waar we naartoe willen"

Print
DEURNE - Onder impuls van een alweer onhoudbare Sandro Da Silva zette Antwerp zonder veel moeite derdeklasser Heusden-Zolder opzij. Vooral in een indrukwekkende beginfase speelde de Great Old zijn beste voetbal van het seizoen. Enig minpunt was dat de afwerking te wensen overliet.
BR>

Antwerp 4


Heusden 0


Na een kwartier had de wedstrijd moeten beslist zijn. Het mag een wonder heten dat het furieuze openingsoffensief van de thuisploeg maar één doelpunt opleverde. Antwerp speelde het eerste kwartier voldoende kansen bijeen om vijf of zes keer te scoren. Van onderschatting van de derdeklasser was geen sprake. Heusden-Zolder werd resoluut naar de keel gegrepen. Regi Van Acker zag dat het goed was.
"De eerste twintig minuten waren schitterend", zegt Van Acker. "Dat was echt het voetbal waar we naartoe willen. Demonstratievoetbal in één tijd én een heleboel kansen. Ik ben zeer tevreden over het vertoonde spel. Als we zo blijven spelen, maken we veel kans op promotie naar eerste klasse. Na de 1-0 sloop er wat meer nonchalance in de ploeg en dan weet je dat het oppassen geblazen is. Maar de spelers waren verwittigd, het zat heel goed tussen beide oren. We zijn de tweede helft op dezelfde manier begonnen als de eerste. Na de 2-0 weet je dat er meer ruimte komt en dat het makkelijker wordt. Het is de verdienste van Heusden-Zolder dat zij gekomen waren om te voetballen. Dat maken we niet elke week mee in tweede klasse."
"Antwerp - Germinal Beerschot? Liever in de halve finale of de finale."
Patrick Goots
De resultaten van de overige wedstrijden werden na afloop met meer dan gewone belangstelling beluisterd. "Vooral die van aan de kust dan", glimlachte Regi Van Acker, verwijzend naar de verplaatsing van Germinal Beerschot naar Oostende. Nu beide clubs zich kwalificeerden, bestaat opnieuw de kans dat zij dit seizoen met elkaar in de clinch moeten gaan. Patrick Goots gelooft niet dat het snel zover zal komen.
"Ik denk dat men nooit zal toelaten dat Germinal Beerschot - Antwerp uit de trommel komt", zegt de spits van Antwerp. "Volgens mij worden de balletjes van Antwerp en Germinal Beerschot voor de loting warm en koud gemaakt. Voor de supporters zou het natuurlijk de match van het jaar zijn. Ik wacht liever tot in de halve finale of finale. Voor de volgende ronde hoop ik op een haalbare kaart zoals Lommel of Sint-Truiden thuis. Het belangrijkste is dat we er eind december nog bij zijn en de kans krijgen om extra premies te verdienen."

Nu in het nieuws