Dirk Rosez duwt Geel verder de put in

Print

Geel 1

BR>

Bergen 1
(strafschoppen 3-4)


GEEL - Het gaat van kwaad naar erger met Verbroedering Geel. Zaterdagavond ging de ploeg van ontslagnemend voorzitter Vic Keersmaekers roemloos ten onder tegen derdeklasser Bergen. Van een klasseverschil was er gedurende 120 minuten voetbal nauwelijks iets merkbaar. Bij de beslissende strafschoppen kraakte doelman Dirk Rosez de thuisploeg. Hij stopte de ballen van Curto en Zefilho en schoot de beslissende strafschop zelf binnen.
Trainer Paul Put wijzigde het elftal dat afgelopen woensdag tegen Moeskroen crashte op twee plaatsen. Alentijns kreeg de voorkeur op Dave Smits en Curto draafde op voor de geblesseerde Meeusen. Wie had gedacht dat Geel met Bergen tegenover de ideale opponent stond om het aangetaste vertrouwen op te vijzelen, kwam bedrogen uit. De bezoekers kropen geenszins in hun schelp. "Deze match was een extraatje, niks moest zodat we ontspannen voetbalden", verklaarde trainer Pister (onder meer ex-Antwerp en -Beveren) de open tactiek. "Als ik vooraf mocht kiezen tussen winst in Geel of de volgende competitiewedstrijd, koos ik voor het tweede want we azen op de titel." Bergen kwam na een saai eerste kwartier overigens niet onverdiend op voorsprong toen Verschelde een vrije trap van De Nol tegen de touwen kopte. De thuisploeg reageerde onmiddellijk met een geplaatste lobbal van Curto, maar hierop werd het weer voor lange tijd kil in het Leunen-stadion. Pas in de tweede verlenging leek aan beide kanten een doelpunt in de maak. Verschelde schoot een vrije trap op Schuermans en zag een loeier voorlangs zoeven. Aan de overzijde duwde Janssens een hoekschop van Novcic van dichtbij naast. Strafschoppen dus en hierin ontpopte Dirk Rosez zich tot held.
"Deze kwalificatie is het werk van de hele ploeg", wuifde de 38-jarige ex-speler van onder meer Standard en Beveren alle lof weg. "Ik heb gedurende 120 minuten geen bal gezien. Geel mag dan een mindere periode doorworstelen, hier was van klasseverschil niks merkbaar. Wij boekten deze zege op basis van inzet en lef. Niets moest, alles kon en deze gedachte gaf ons vleugels. En dan die strafschoppen. Zefilho trapte veel te nonchalant en Curto niet hard genoeg. Dit is schitterend."
Dat vond ook trainer Pister die de persbabbel verrassend afsloot. "We wonnen, maar hadden klacht neergelegd bij verlies. We hebben het nagevraagd en zijn ervan overtuigd dat Zefilho niet mocht spelen, vermits hij werd aangeworven nadat de vorige bekerronde werd gespeeld."
Scheidsrechter: Bourduoxhe.
Toeschouwers: 2.000.
GEEL: Schuermans, Alentijns, Geerinckx, Vamesu (91' Novcic), Janssen, B. Smits, Lendvai, Versavel (71' Daelemans), Curto, Delen, Zefilho.
BERGEN: Rosez, Petit, Saad, Soudan (79' Leclerq), Douai, Akuuz (62' Chebaiki), Berquenanne, Thoelen, Huart, De Nol, Verschelde.
Doelpunten: 22' Verschelde 0-1, 24' Curto 1-1.

Nu in het nieuws