Strupar en N'Sumbu zorgen voor knappe goals

Print

Genk 3

BR>

Tongeren 0


GENK - Genk nam pas na een uur afstand van Tongeren, voor de rust had de landskampioen helemaal geen overschot gekend. Het was een kwartier wachten op de eerste doelkans. Ze was voor de derdeklasser: Sabbadini schoot over. Vangronsveld besloot aan de overzijde een voorzet van Bjarni Gudjonsson naast. De volley van Stas op de vuisten van Doumen was op slag van rust een stuk gevaarlijker.
Heyligen reageerde en bracht na de pauze N'Sumbu. Origi werd diepe spits, Strupar schoof naar het middenveld. Een kopbal van Origi likte de verkeerde kant van de paal. Tongeren reageerde. Panagiotopoulos kopte over en de opgerukte Dethier teisterde de vuisten van Doumen.
Genk voerde de druk op, Origi knalde op de paal. Wat later krulde Strupar een vrije trap over de muur (1-0). Een actie Horvath-Origi-N'Sumbu moest halfweg de tweede helft voor de definitieve kloof zorgen, maar N'Sumbu trapte pal op Nuyens. Ook Vangronsveld miste oog in oog met de bezoekende keeper. Een beresterke Origi deed met een lange run het Tongerse licht uit. Horvath legde de open kans makkelijk binnen (2-0). N'Sumbu zorgde met een heerlijke retro nog voor 3-0.
Scheidsrechter: Verbist.
Toeschouwers: 7.240.
GENK: Doumen, Van Geem, Olivieri, Kimoni, B. Gudjonsson (46' N'Sumbu), Hasi, Origi, T. Gudjonsson, Vangronsveld, Strupar (89' Jansson), Horvath (85' Rogerio).
TONGEREN: Nuyens, Vrindts, Dethier, Jordens (70' Philippens), Thonnon (81' Reynders), Vaesen, Jacobs, Sabbadini, Stas, Panagiotopoulos, Dos Santos.
Doelpunten: 57' Strupar 1-0, 84' Horvath 2-0, 87' N'Sumbu 3-0.
Gele kaarten: Panagiotopoulos, Olivieri.
Rode kaart: 86' Jacobs.
Nu in het nieuws