Bekerhouder is al na elf minuten klaar

Print
LIER - Bekerhouder Lierse wandelde zaterdag probleemloos de achtste finales binnen ten koste van Torhout. Elf minuten had de huidige competitieleider nodig om het ticket voor de volgende ronde te boeken. Het vervolg was vertrouwen winnen voor jongens als Jurgen Cavens en invaller Gert Peelman.
BR>

Lierse 6


Torhout 1


Geen ingraafwerk voor Torhout, dat vrank en vrij zijn kans ging in Lier, maar al snel moest ondervinden dat met een 2PK'tje geen grote prijzen te winnen zijn. Het ritme van de derdeklasser lag veel te laag om de huidige competitieleider een nachtmerrie te bezorgen. Die conclusie kon trouwens snel worden getrokken, want na amper elf minuten keek Torhout al tegen een dubbele achterstand aan en hadden de gesdisciplineerd spelende Pallieters gewonnen spel. Nieuwe God Huysegems tekende voor de openingsgoal, de herrezen Cavens nam de laatste twijfel weg.
"Ach, ik wou niet met tien jongens voor de eigen kooi gaan liggen", orakelde ex-Antwerpspeler Franky Dekenne die tegenwoordig zijn dagen vult als coach van Torhout. "Dat had geen enkele zin. Lierse is de top in België. Hun resultaten liegen er niet om. Je hebt één kans op honderd om hier te stunten. We krijgen er nu zes om de oren, maar hebben aan vertrouwen gewonnen. Het werd een bijzonder open en sportieve match. Ook dat is belangrijk."
"De positieve reactie van het publiek heeft me geholpen."
Jurgen Cavens
Woorden die Walter Meeuws graag hoorde. De derdeklasser was inderdaad bijzonder welwillend. Het hield de deur open voor de Pallieters en schuwde de bikkelharde duels. In die omstandigheden was het logisch dat Lierse nog naar hoge 6-1 cijfers liep. De sportieve baas kon het zich zelfs veroorloven Zdebel, Daems en Huysmans een snipperdag te gunnen.
"Ik wil Torhout complimenteren met de manier waarop die gasten hier hebben gevoetbald", gooide Walter Meeuws een bloempje terug. "Ik zag haast geen enkele zware overtreding en een derdeklasser die bij wijlen mooi voetbal bracht. Onze ruime voorsprong gaf me de gelegenheid jongens als Peelman, De Keyser en Vandecauter op te laten draven."
Voor Vandecauter werd het zijn debuut in een officiële match, maar vooral Peelman en Cavens konden met tevredenheid op het bekertreffen terugblikken. Met twee goals en evenveel assists herwon de wankele Cavens wellicht opnieuw wat vertrouwen.
"Dit doet deugd", lachte de recent naar de bank verwezen spits. "Vooral de positieve reactie van het publiek heeft me geholpen. Hopelijk is de trein opnieuw vetrokken. Ik besef dat ik de voorbije, moeilijke weken deels aan mezelf te wijten heb, maar ik heb me voorgenomen die nonchalance uit mijn spel te bannen."
Scheidsrechter: Struys.
Toeschouwers: 3.400.
LIERSE: Nys, Laeremans, Hoefkens, Van Meir (76' De Keyser), Shekiladze, Snoeckx, Leen, Somers, Van de Weyer (69' Vandecauter), Cavens, Huysegems (46' Peelman).
TORHOUT: Vyvey, Keita (62' Labie), Lagrou, Vandenabeele, Van De Gehuchte, Demeulemeester, D'Hondt, Smith (83' Debevere), Vantorre, Notredame, Annicaert.
Doelpunten: 9' Huysegems 1-0, 11' Cavens 2-0, 29' Somers 3-0, 44' D'Hondt 3-1, 54' Peelman 4-1, 70' Peelman 5-1, 78' Cavens 6-1.

Nu in het nieuws