"Oostende legde onze zwakke plekken bloot"

Print
Degryse kopt Germinal Beerschot naar volgende bekerronde ondanks taai verweer van West-Vlamingen
BR>

Oostende 0


Germinal Beerschot 1


OOSTENDE - Opvallend veel waardering voor Oostende dat 90 minuten op eersteklasseniveau speelde. Niet dat ze daar aan de kust iets voor kopen. Germinal Beerschot haalde het in de slotminuten met een kopbaldoelpunt van Degryse. Meteen hadden de Kielenaars hun begeerd ticket voor de volgende bekerronde op zak.

Oostende 0


Germinal Beerschot 1


De Germinal Beerschot-clan was zaterdagavond al na drie minuten dichtbij een feestje. Een schot van Brusselers waaide koppig naast. Jammer voor de ongeveer driehonderd meegereisde supporters maar voor de koffie was dat ongeveer het enige bezoekende wapenfeit, op uitzondering van een voorzet van Degryse die Decaesstecker met de vingertoppen voor de neus van Demkine kon ontzetten. "Oostende mag best een hoge borst opzetten. Ze maakten het ons behoorlijk moeilijk", legde Rudi Smidts uit. "Oostende speelde kort op de man. Ze vielen uitstekend terug en schermden hun flanken goed af. Waardoor wij onze aanvallers niet konden bereiken. Kortom, ze legden onze zwakke plekken bloot. Terwijl Oostende toch een ploegske is met potentieel. Ze staan niet toevallig aan de leiding in tweede klasse. In zoverre dat ik vreesde dat ze ons voor de rust enkele keren bij de kraag gingen pakken."
Oostende kwam inderdaad enkele keren zeer dicht in de buurt van Moons. Op het halfuur verwerkte Marinovic een schot van Uzoma in hoekschop nadat eerst hijzelf en vervolgens Moons door de Nigeriaan voorbij waren geflitst. De bezoekende doelman haalde nog een schuiver van Hamouch met de vingertoppen uit de kleine hoek, plukte een kopbal van De Clercq en toonde zich klemvast op een laag schot van Cuffez.
Halfweg werd Brusselers geruild voor Morhaye. "De vervanging is geen verwijt aan Brusselers", aldus Franky Van der Elst. "De vorige weken speelde Haagdoren op de rechterflank. Zijn balvastheid en diepgang misten we. Vandaar de keuze voor Morhaye." Het bleek een juiste analyse. Germinal Beerschot kwam in de tweede helft beter weg. Pakte na tien minuten zelfs de touwtjes in handen. Decaesstecker kreeg een rijte kansen om te bewijzen dat hij door Club Brugge te vroeg werd afgeschreven. Voor het hoofd van Hofmans plukte hij attent een voorzet van Morhaye. Hij had ook een goeie reactie in huis op een vrijschop van Herreman en een schot van Hofmans en Decaesstecker mocht een grote kaars branden toen Degryse net niet bij een teruglegger van Morhaye kon. Tot de goed ingevallen Sonck vier minuten voor tijd op links de bal ontfutselde aan Oostende-kapitein Nierynck en loepzuiver op het hoofd van Degryse centerde (0-1). Wat Franky Van der Elst liet besluiten: "Ik ben tevreden met deze hard bevochten kwalificatie."
Scheidsrechter: Vereecke.
Toeschouwers: 3.000.
OOSTENDE: Decaesstecker, Lamaire, Bapupa, Nierynck, Devuyst, D'Hooghe, Cuffez (75' Windels), Magerman, De Clercq (87' Derycke), Uzoma, Hamouch (87' Yachou).
GERMINAL BEERSCHOT: Moons, Kovacs, Marinovic, Smidts, Herreman, Brusselers (46' Morhaye), Karagiannis, Vanderheyden, Hofmans, Degryse, Demkine (60' Sonck).
Doelpunt: 86' Degryse 0-1.
Gele kaarten: Devuyst, Karagiannis, Bapupa, Cuffez, Marinovic.
Nu in het nieuws