Bevrijdende treffers van Gomis en Waligora

Print

Lommel 2

BR>

RWDM 1


LOMMEL - Na een genietbare openingsfase, waarin Lommel met doelpogingen van Waligora, Ford, Marusic en Dekelver de boventoon voerde, was het toch RWDM dat na een bevlieging van het duo Gadiaga-Kpaka op voorsprong klom (0-1). Meteen verdween alle samenhang bij de aangeslagen thuisploeg en gleed het cupduel af naar een bedenkelijk niveau. Op slag van rust glipte Dekelver op aangeven van Waligora nog door de buitenspelval maar doelman Meyers bracht redding. De frustratie bij de Lommelse spelers en publiek was groot en ontlokte bij Marusic, vroeg in de tweede helft, een erg domme reactie. Elleboog in het gezicht van Sukama en terecht rood.
Een steeds beter combinerend Molenbeek leek nu alle troeven in handen te hebben, maar Jos Daerden gokte goed met een dubbele wissel. Schoofs en Dekelver eruit, Mennes en Gomis erin. De eerste bal die de Senegalees raakte, was meteen raak (1-1). Mathijssen hield Buelinckx van een tweede bezoekende treffer en Simons moest diezelfde Buelinckx nog eens afstoppen, voordat Lommel het laken definitief naar zich toetrok. Mennes vond Waligora, en die knalde droog in het dak van het doel. 2-1, en Lommel naar de achtse bekerfinales.
Scheidsrechter: De Bleeckere.
Toeschouwers: 2.000.
LOMMEL: Mathijssen, Vincken, Simons, Nassen, Segers (72' Van Diest), Schoofs (55' Mennes), Ford, Zouaoui, Marusic, Waligora, Dekelver (55' Gomis).
RWDM: Meyers, Sukama, Blanckaert, Lachambre, Kargbo, Butera, Salievski, Haydock, Buelinckx, Gadiaga (77' Miletic), Kpaka (68' Dosunmu).
Doelpunten: 27' Kpaka 0-1, 56' Gomis 1-1, 76' Waligora 2-1.
Gele kaarten: Nassen, Mennes.
Rode kaart: 47' Marusic.
Nu in het nieuws