Vangeel helpt zwakke Limburgers in volgende bekerronde

Print

Sint-Truiden 1

BR>

Francs Borains 0
(na verlengingen)


SINT-TRUIDEN - Poll Peters schonk vertrouwen aan het elftal dat woensdag Westerlo versloeg. Zo begon Teppers, die na een schorsing opnieuw bij de selectie was, op de bank. Lang vertoefde Patje er niet. Na minder dan een kwartier spel verliet Dierickx het veld met een blessure aan de hamstrings. De beste aanval voor de rust kwam tot stand na een combinatie tussen Rudonja en Grammet. Fiers kopte de voorzet van Grammet tegen de bovenkant van de dwarsbalk. Even later stuurde Teppers Holans in het straatje doch de jonge middenvelder besloot op Roisin.
Ook na de rust bleef het vertoon ondermaats. Doelman Roisin onderscheidde zich bij pogingen van Vangeel. Vijf minuten voor tijd behoedde Belic met een puike save, na een knal van Russo, zijn elftal voor de uitschakeling. Ook in de eerste verlenging viel er weinig te beleven. De beste kans was voor de bezoekers. Opnieuw was het Belic die attent was bij een schuiver van Grzegorzewski. De bevrijding kwam er toen Vangeel na een vrijschop van Teppers met een omhaal raak trof.
Scheidsrechter: De Coninck.
Toeschouwers: 1.000.
SINT-TRUIDEN: Belic, Vrancken, Voets, Van Oekelen, Nijs, Fiers (30' Mertens), Grammet (32' Vangeel), Rudonja, Dierickx (13' Teppers), Delorge, Holans.
FRANCS BORAINS: Roisin, Stiennes, Globez, Gorniak, Jankowski (94' Grzegorzewski), Garni, Calicchio (65' Rinaldi), Palomino (41'Russo), Guilmot, Silvagni, Van Buyten.
Doelpunt: 112' Vangeel 1-0.
Gele kaarten: Garni, Palomino, Delorge, Nijs.

Nu in het nieuws