"Teveel schoonheidsfoutjes"

Print
RBA-coach hekelt slorig spel en concentratieverlies bij Sinjoren
BR>

Pepinster 66


RBT Antwerpen 77


PEPINSTER - Toen aan Pepinster-coach Michel Baiverlain de vraag gesteld werd hoe hij Charleroi en Antwerpen - toch zijn twee laatste tegenstanders - inschatte, begon hij vol lof over zijn eigen team, dat zaterdag RBT Antwerpen het grootste deel van de partij binnen bereik hield.
Coach Casteels zorgde zelf voor repliek: "Het verschil met Charleroi en ons is dat de Walen hun tegenstander vanaf het begin opzijzetten, zoals wij trouwens, maar dat ze dan mentaal de kracht beziten om door te gaan en door te nijpen, waar wij ons steeds maar weer op diverse schoonheidsfoutjes laten betrappen. Dan gaan we slordig spelen en gaan we even uitrusten in de rebound, wat doorgaans cash betaald wordt. Het gevolg daarvan is dat ook de concentratie mindert."
"Toch zullen we er mee moeten leren leven dat onze tegenstanders weken op voorhand beginnen te spreken over een stunt die ze wilen opvoeren tegen ons. Na de zware nederlaag van Pepinster vorige week tegen Charleroi, wist ik het al. Er werd nog enkel gedacht aan revanche tegen ons en dat hebben we geweten ook. Waarschijnlijk zullen we dat de komende weken nog dikwijls ervaren. Dat is het lot van elke topploeg en daarmee leren omgaan, valt ons nog lastig."
"We moeten ons daar tegen wapenen, zoals we ons moeten verzoenen met het feit dat niet alle spelers constant op topniveau kunnen spelen. Zo zit Herbert Baert er aanvallend een beetje door, wat menselijk is. Niemand zegt dat dat de volgende weken niet met één van onze andere basisspelers zal gebeuren. En laten we dan blij zijn dat we met een halve Baert op het terrein nog zo'n goed resultaat kunnen neerztetten. Herbert is trouwens niet enkel een aanvalswapen. Hij voegt zoveel positieve meerwaarde toe aan de ploeg, dat hij zelfs op zo'n dagen veel voor het team betekent. Herbert weet dat zelf ook: "Ik voel dat het aavallend minder gaat. Maar ik betaal nog steeds voor mijn onvolledige voorbereidingsperiode. En ik heb ook last van een aanhechtingsspier. Mentaal zit het echter wel goed."

Dol kampioenschap


Eddy Casteels drukte zijn verbazing uit over de wonderlijke uitslagen die elke week worden opgetekend. "Ik zag op video hoe Charleroi vorige week Pepinster vernederde. Dan val ik omver als ik hoor over hun nederlaag deze week op Brother Gent. We gaan naar een dol kampioenschap. Als pers en supporters daar willen op inspelen, krijgen we een boeiend gebeuren, waarvan de basketsport alleen maar beter kan worden."
Nu in het nieuws