"Ik heb veel respect voor Tchmil"

De verliezer

A.P.

BR>

BERGAMO -

Met Marc Wauters en Marc Lotz in de eerste wedstrijdhelft en met de broertjes Zberg plus Sörensen in de finale had Michael Boogerd voortdurend meer helpers rond zich dan Andrei Tchmil. Toch slaagde de blonde parel van Rabobank er niet in om alsnog de eindzege van de Wereldbeker in te pikken.

"Ik vermoedde al heel vroeg in de wedstrijd dat mijn hoop slechts een illusie was", aldus Boogerd. "Tchmil liet meteen zo'n goede indruk dat ik wist dat het onmogelijk zou zijn om hem af te schudden. Heel even heb ik hem nog proberen om te praten. Hem gezegd dat hij met die schitterende conditie de kans niet mocht laten liggen om ook eens de Ronde van Lombardije te winnen. Maar daar trapte hij niet in. Hij bleef voortdurend in mijn buurt."

"Nu, kwalijk neem ik hem dat niet. Ik verlies liever tegen zo'n kerel dan tegen een broekventje. Tchmil is een

beest

, een echte Rus. Iemand die weet wat het betekent om voor je geld te moeten werken. Iemand die nooit verwend is geweest. Voor zo iemand heb ik ontzettend veel respect en dat heb ik hem in de finale ook gezegd."

"Wat de Wereldbeker betreft: die kan me gestolen worden. En niet omdat ik hem nu niet heb gewonnen. Dat is geen fietsen meer, een heel jaar moeten cijferen als een schoolmeester."