"Dit was mijn beste dag van het jaar"

Print
De helper
BR>BERGAMO - Net als in de Clasica San Sebastian was Kurt Van de Wouwer zaterdag de beste helper van Andrei Tchmil. En net als in de Baskische hoofdstad werd de Kempenaar 26ste.
"Totaal zonder belang, die uitslag", relativeerde Kurt. "Ik ben vooral blij met de eindzege van Tchmil en met het feit dat ik hem daarbij meer dan eens een flinke hand kon toesteken. In San Sebastian reed ik voor hem een gat toe op de Jaizkibel, vandaag was dat nodig op de Selvino. Daar werd keihard gedemarreerd, het peloton scheurde en Tchmil zat achterin. Voor de kloof groter kon worden, ben ik aan de leiding gaan fietsen. Tot we weer aansluiting kregen. Ook nadien kon ik bij Dré blijven. Toen vaststond dat hij geen gevaar meer liep, heb ik me laten uitbollen."
"Dit was misschien wel mijn beste dag van het seizoen, al reed ik ook in het wereldkampioenschap sterk. Ik zie dan ook geen reden om mijn werkwijze volgend jaar te veranderen. De Tour wordt opnieuw het hoofddoel. Wie daar sterk uitkomt, kent nadien geen terugval. Wat me eerder zorgen baart dan de eigen toekomst: de weg die Lotto opgaat. Wanneer komt er een co-sponsor? Is er geld om nog een paar renners, bijvoorbeeld een spurter, aan te trekken? Daarop zou ik graag snel een antwoord hebben."
Nu in het nieuws