Eerste nationale titel voor Koen Allaert

Atletiek BK halve marathon

Ja.S.

BR>

BELOEIL -

Koen Allaert hanteerde in het landelijke Beloeil van in de eerste kilometer de zware voorhamer. Met twee verschroeiend snelle openingskilometers van net boven en onder de 2'50" mepte hij bijna alle gereputeerde tegenstanders meteen in de achtervolging. Amper een kilometer verder, in de schitterende dreef voor het kasteel van de prinsen de Ligne, telde Allaert in stijl ook titelverdediger Gino Van Geyte uit, de enige die het waagde om Allaert te volgen. Tegen drie minuten per kilometer liep de atleet van Looise daarna controlerend en met ruime voorsprong in 1u03'31" naar de eerste Belgische titel halve marathon uit zijn carrière.

"Kampioen van België, eindelijk", pinkte Allaert van ontroering een traan weg. "Dat kost me wel een vat voor mijn legermakkers."

Ruim een minuut en een kwart later kwam Ligneel afgescheiden als tweede binnen. Veertien dagen na zijn derde plaats op de hele marathon pakte De Vocht nu ook brons in de halve. "Niet slecht voor een 39-jarige", glunderde de Vlaamse kampioen. Debaets spurtte nog een halve minuut later iets sneller dan Liekens naar de vierde plaats.

Bij de vrouwen, waar Katja Merlin en Sonja Deckers afwezig bleven, ging Marleen Van Bael er al vlug alleen van door. De 33-jarige militaire, die voor het eerst sinds tien jaar in een halve marathon aanzette, hield haar inspanning vol en finishte als eerste in 1u19'18". Favoriete Catherina Segers kwam dertig seconden later als tweede binnen, terwijl Corinne Debaets haar debuut met 1u21'44" en de derde podiumplaats afsloot.

Nu in het nieuws