"Onze beste prestatie tot nog toe"

Print
Vital Heynen tevreden na winst in eerste topper
BR>ROESELARE - Iets meer dan een uurtje had een verrassend sterk Maaseik nodig om een weliswaar ondermaats Roeselare met 0-3 af te troeven. De Limburgers acteerden opvallend minder krampachtig dan de thuisploeg, waren veel gretiger in het achterveld en hadden met ex-Roeselarespeler Stephen Shittu de beste afwerker in de ploeg.

Roeselare 0


Maaseik 3


"Roeselare kwam vandaag nooit in de match", constateerde een uiteraard tevreden Vital Heynen onmiddellijk na de vreugdedans van Maaseik. "Ze gingen duidelijk onderuit door een te grote druk. Wat wil je; prachtige nieuwe zaal, meer dan tweeduizend toeschouwers, de eerste confrontatie met Maaseik en die o zo hooggespannen verwachtingen. Zij moesten winnen, wij niet. Daar lag het verschil. Wij speelden vrij ontspannen en het lukte. We waren in alle spelonderdelen gewoon de beteren."
"Let wel, we moeten de zege van vandaag relativeren", blijft de Maaseikse spelverdeler nuchter. "Er is nog niets beslist, maar we zetten wel een belangrijk stapje vooruit. Met deze grondig gewijzigde ploeg speelden we voor het eerst een echt degelijke wedstrijd. Onze best prestatie tot nog toe. Mentaal betekent winnen met 0-3 bij de op papier grootste concurrent toch iets. Een stimulans om hard te blijven werken, want we halen nog lang niet het vereiste niveau om nationaal prijzen te winnen en Europees op het hoogste vlak mee te draaien. Dat wordt van Maaseik nu toch al jarenlang verwacht."
"Binnen het eigen team zijn er nog heel wat mogelijkheden om nog sterker te worden", besluit Vital Heynen. "Als Roex hersteld is van zijn blessure en als de naturalisatie van Shittu een feit wordt. Dan kunnen we schuiven, een libero opstellen bijvoorbeeld, want die missen we toch om de middenmannen wat te ontlasten en de receptie nog te verbeteren. Vandaag kon ik niet klagen over het stopwerk, maar met een libero krijg je achteraan nog meer precisie in receptie en verdediging. Intussen zijn we toch heel tevreden met de zege. Al was het een topper tussen twee titelkandidaten die nog ver van hun beste niveau staan."
Nu in het nieuws