Mortsel herpakt zich even en valt dan terug

Print
Zaalvoetbal
BR>ANTWERPEN - Met acht winstpunten op twaalf heeft de Antwerpse topvertegenwoordiging niet schitterend maar ook niet slecht de achtste speeldag afgesloten. Dat Ranst ging afrekenen met Beverst lag in de lijn van de verwachtingen. De Antwerpse nummer één acteerde echter onder niveau maar kon toch een 1-3 achterstand ombuigen in 5-3 winst met doelpunten van El Guir (2), Plompen, De Lange en Delbaen en nestelt zich door het onverwacht puntenverlies van Rekem en Koersel vaster op de derde plaats in de rangschikking.
Ook Brasschaat bewerkte in een al even zwak vertoon met een subliem hieltje van Segers op de valreep een belangrijke 2-1 winst ten nadele van het vinniger en snediger counterende Houthalen. De sterk keepende Jansen, en uiteraard Segers, redden wel de meubelen in de slotfase.
Mortsel zorgde met een 3-3 gelijkspel in Rekem voor het resultaat van de dag en leek in de aanvangsfase plots herboren. In de eerste 15 minuten werd Rekem zelfs totaal overspeeld. Na de door Vergauwen en Kegels (2) bewerkte 0-3 voorsprong viel Mortsel al even plots terug en kon Rekem op karakter en dankzij een numerieke meerderheid ten gevolge een tweede gele kaart van Vergauwen in extremis het evenwicht op het scorebord herstellen langs Goossens.
Voor Herentals zat het niet mee in Boussu. Jamal en Nouredine trokken hun ploeg op 0-2. Verder werden te veel kansen niet benut en viel Nouredine nog uit door een blessure. Tot overmaat van ramp trof de ref de kaart van Boussu, wat uiteindelijk uitdraaide op een 2-2 eindstand.

Nationale ploeg in Hongarije


In voorbereiding op het komende EK speelt de nationale ploeg dinsdag en woensdag in het Hongaarse Vac en Boedapest een dubbele interland tegen Hongarije. Bondscoach Damien Knabben selecteerde voor deze trip volgend twaalftal: Buvée (Koersel), Van Den Branden en Plompen (Ranst), Vergauwen, Bachar en Michiels (Mortsel), Gessner (Brasschaat), Kazanza en Rochdi (St.-Truiden), Cabo (La Louvière), Aktepe en Boukamir (Charleroi).
Nu in het nieuws