"Niemand begrijpt het"

Erwin Lemmens (Santander) na twee goede matchen naar bank verwezen
BR>ANTWERPEN - Haast een ongeluk schrok Erwin Lemmens zich, toen hij woensdag na twee goede wedstrijden plots niet langer in de basis stond bij Racing Santander. Ook zaterdag moest de ex-doelman van Beveren opnieuw vrede nemen met een plaats op de bank. "Niemand hier kan het begrijpen", reageert Lemmens. "Hier laat ik het niet bij."
Spanje
Nochtans kan Erwin Lemmens het best vinden in Spanje. Samen met vriendin en hond heeft hij intussen zijn intrek genomen in een nieuwe woning. De aanpassing verliep haast vlekkeloos.
"Ik keerde na mijn blessure opnieuw in de ploeg en presteerde twee keer sterk. De media waren uiterst lovend over mijn prestaties. We wonnen tegen Rayo Vallecano en de teneur was dat Santander na mijn komst aan een offensiever soort voetbal was toegekomen. Ik maakte me dan ook in de beste omstandigheden op voor de midweekmatch tegen Sociedad. Tijdens de bespreking kreeg ik te horen dat ik niet in de basis stond. Niemand kon het begrijpen. De ruime zege in Baskenland maakte dat ik ook zaterdag opnieuw op de bank bleef gekluisterd."
Lemmens heeft het raden naar zijn plotse verwijdering. De clubmanager raadde hem aan beter niet bij de trainer aan te kloppen.
"Eerst wilde ik uitleg eisen, maar de manager verbood me om naar de trainer te stappen. Dat zou volgens hem mijn doodvonnis betekend hebben. Ik speelde goed en verdiende die verwijdering niet. Ik heb hier voor vier seizoenen getekend en wil zo snel mogelijk opnieuw tussen de palen. Ook al besef ik dat het nu moeilijk zal worden. De club plukte recent een zeven op negen en dobbert bovenaan mee."
Lemmens zelf loopt intussen hoog op met de Primera Division, die in niets te vergelijken valt met de Belgische competitie.
"De snelheid van uitvoering ligt drie keer zo hoog. Algemeen wordt verwacht dat Real Madrid en Barcelona er bovenuit zullen steken, ook al laten die toppers voortdurend van hun pluimen. Onder dat koningskoppel wordt het knokken voor de Europese plaatsen. Daar moet ook de ambitie van Santander liggen."
Nu in het nieuws