Verdiende thuiswinst in degradatieduel

Melsele 3

BR>

Schelle 1


MELSELE - Schelle startte met Ivanova in de basis en nam in de eerste set vlot afstand van Melsele dat reeds bij 3-3 de rol moest lossen. Pas tegen het seteinde kwam de thuisploeg opnieuw opzetten, maar twee geslaagde acties van Smolyamets leverden Schelle een eerste deelwinst op.
"Ivanova debuteerde omdat het met Verheyden de voorbije weken bergaf ging. Na een sterke start tegen Kieldrecht was het al iets minder tegen Charleroi. Tegen Tongeren was het helemaal niet goed en daarom nu Heyselberghs aan de pas en Ivanova op de hoek", verklaarde Schelle-coach Rik Luyten.
Een ingreep waarop Melsele aanvankelijk niet was voorbereid, maar vanaf de tweede set een gepast antwoord vond. Tot 8-9 hield Schelle de bovenhand, maar wanneer Tandt door het midden begon te scoren, kantelde de match. Negen punten op rij voor de thuisploeg (17-9) en Schelle brak. Idem in de derde set waarin Schelle aanvankelijk van enkele individuele Melseelse foutjes profiteerde, maar bij 11-11 opnieuw de rol moest lossen (17-11). Ook de inbreng van Verheyden voor de bleke Ivanova bracht Schelle weinig soelaas in de vierde set. Op kousenvoeten liep Melsele uit tot 18-12. Onder impuls van Van Cauteren kwam Schelle nog even opzetten, maar Eeckhaoudt bezorgde Melsele zijn eerste overwinning.
Setstanden: 22-25, 25-16, 25-16, 25-22.
Nu in het nieuws