"Natuurlijk wilden we winnen"

Print

Anderlecht en Club Brugge net als vorig seizoen in eerste bekerronde uitgeschakeld

BR>ANDERLECHT - Lang geleden dat Anderlecht bij het verlaten van het speelveld door de eigen aanhang op zo'n striemend fluitconcert werd getrakteerd als zaterdagavond. De paars-witte achterban had er dan ook alle reden toe zich op die manier af te reageren. Sporting leek - zeker na de vroege openingsgoal van Zetterberg - op weg naar een vlotte kwalificatie, maar voetbalde zo traag, statisch en ongeïnspireerd dat het kleine Ingelmunster zich schijnbaar zelfs niet moest overtreffen om het ontstellend zwakke Anderlecht uit het bekertornooi te kegelen. Net als vorig seizoen, toen tweedeklasser Denderleeuw te sterk bleek, is Anderlecht ook nu al in de vroegste fase van het bekertornooi afvaller. Een schande voor een club met zo'n standing.
De trots van het Belgische voetbal ging zaterdag overduidelijk met de billen bloot tegen een modale tweedeklasser, afwachten wat dat geeft wanneer donderdag het Italiaanse Bologna over de vloer komt.
"Wat is er eigenlijk gebeurd?" Enzo Scifo leek ook na de (koude) douche nog helemaal van de kaart. "Het ging allemaal zo snel, ik vind hier geen sluitende verklaring voor... We zijn zeker niet aan de wedstrijd begonnen met dit scenario in ons hoofd, we hadden nooit durven denken dat dit ons zou kunnen gebeuren. Misschien is net dat de fout die we gemaakt hebben. Feit is dat we op een gegeven ogenblik compleet overrompeld werden, na die gelijkmaker stonden we volledig k.o. op het veld en was de organisatie helemaal zoek. Het heeft geen zin ieder apart te gaan bekritiseren, dit was een nederlaag van het collectief, maar er zijn toch wel een aantal serieuze individuele fouten gemaakt."
"Moest ik me die misstap aantrekken, kan ik beter cafévoetbal gaan spelen."
Mike Vertsraeten
Het dodelijke balverlies van Mike Verstraeten dat aan de basis van de 1-3 lag bijvoorbeeld. "Niemand moet me deze nederlaag in de schoenen proberen te schuiven", reageerde Verstraeten. "Dit was een collectieve wanprestatie. Ik ga in die ene fase inderdaad in de fout, maar had daarvoor ook al veel gevallen steekjes van anderen opgeraapt. Ik kan die ene misstap wel relativeren. Ik ben 32, moest ik me zoiets nog fel aantrekken, zou ik beter stoppen of ergens cafévoetbal gaan spelen."
"Men moet het falen niet op individueel vlak gaan zoeken", trad Aimé Anthuenis zijn verdediger enigszins bij. "Er waren maar heel weinig spelers die op niveau acteerden. Men moet het ook niet op de ingesteldheid steken. Het is niet zo dat we deze match niet wilden winnen. Ik stel enkel vast dat we nog steeds het juiste evenwicht binnen de ploeg niet gevonden hebben. Dat is al sinds de start van het seizoen zo, alleen gaan we deze keer duidelijk met ons gezicht tegen de grond. Tot op heden werd dat gebrek steeds weggemoffeld door de vele goals die we scoorden."

Nu in het nieuws