Wedstrijd van één helft

Print
Van Tongelen kan sputterende thuismotor niet doen aanslaan
BR>

Bornem 0


Wilrijk 1


BORNEM - Een fel gehandicapte thuisploeg was in de tweede helft niet in staat om een nul-één achterstand ongedaan te maken. Zo levendig als de eerste helft was, zo saai was die tweede helft trouwens. Een doelpunt van Lucidarme net voor de rust volstond dan ook voor Wilrijk om de volle buit te pakken.
Direct na de aftrap moest thuisdoelman Andrews al plat: eerst op een zwakke terugspeelbal en dan op een hoekschop. De eerste echte kansen waren voor Bornem. Joosten stuurde op de tiende minuut De Backer diep maar deze schoot van schuin rechts voor doel de bal via de vuisten van doelman Berghmans in het zijnet. De ref gaf nochtans geen hoekschop. Onmiddellijk daarna kon de Backer zich na pass van Jurgen Van Assche weer vrijdraaien, maar zijn schot liep voorlangs buiten.
Dan kwam Wilrijk weer op de proppen. Lucidarme mocht vanop rechts aanleggen maar mikte naast. Bij een nieuwe aanval van Wilrijk verraste Van Praet bijna zijn eigen doelman toen hij de bal van zijn voet liet afschampen. Van Tongelen wurmde zich dan voorbij drie tegenstrevers doch Berghmans pakte zijn voorzet. Weerom Wilrijk nu met schoten van Van de Zande en Mattheussen maar Andrews was bij de pinken.
Nadat de niet helemaal fitte Theys dan nog zijn schot kraakte en een mooie kans liet liggen, probeerde Jurgen Van Assche het nog eens vruchteloos. Kort voor de rust viel dan de goal. Cools kreeg ruimte en tijd om Lucidarme te bereiken en die schoot onder de machteloze doelman Andrews binnen.
In de tweede helft kon Bornem, allang zonder Wouters en snel ook zonder Theys, het tij niet meer doen keren. Tegen een ongelooflijke misser van Van de Zande, op dat ogenblik poeslief voor zijn ex-ploeg, kon het alleen nog een schicht van Van Tongelen stellen maar Berghmans pareerde die bal mooi.
Scheidsrechter: Merchie.
BORNEM: Andrews, Van Vaerenbergh (82' De Cock), Van Praet, Geert Van Assche, De Gendt, Joosten, Wouters (22' Verlooy), Theys (68' Roelands), Jurgen Van Assche, Van Tongelen, De Backer.
WILRIJK: Berghmans, Vets, Van Wemmel, De Doncker, De Cat, Cools, Lucidarme, Somers, Hassenberg, Van de Zande (79' Deconinck), Mattheussen (57' Jonsson).
Doelpunten: 44' Lucidarme 0-1.
Gele kaarten: 83' De Gendt.
Nu in het nieuws