Van der Gracht zet Dragons op goede weg

Print
Hockey
BR>BRASSCHAAT - Landskampioen Dragons heeft zondagnamiddag leider Ukkel teruggewezen. Voor rusten was er weinig te beleven. Ukkel bood een stevige repliek, maar kwam niet tot scoren. Dragons scoorde aan honderd procent. Tweemaal werkte topschutter Eric Van der Gracht een strafcorner af.
De wedstrijd brak na de pauze helemaal open. Na slecht uitverdedigen in de Ukkel-defensie bracht Xavier Smilovici de bal tot bij Eric Van der Gracht. De spits werkte koelbloedig af en de partij leek gespeeld.
Een tegentreffer op strafcorner blies de partij nieuw leven in. Ukkel ging driftig op zoek naar de aansluitingstreffer, maar Frédéric Roepers dacht er anders over. Na een mooie individuele actie knalde hij de vierde Dragons-treffer tegen de touwen. Met nog tien minuten te gaan leek de partij alweer gespeeld. Drie minuten later bracht Ukkel er op strafschop opnieuw de spanning, maar verder dan deze 4-2-stand kwamen de ex-leiders niet meer.
"Echt tevreden over ons spelpeil ben ik niet, maar met de terugkeer van Jean Willems en Frédéric Collignon kan het alleen maar beter gaan. Tenslotte moeten we nu alleen maar een plaats bij de eerste zes veiligstellen", zo stelde Dragons-coach Bert Wentink achteraf.
Nu in het nieuws