"Matych moest bij rust gespeeld zijn"

Print

Westerlo 3

BR>

Beveren 1


WESTERLO - Westerlo nam gisteren met brio sportieve revanche voor de uitgestelde competitiewedstrijd in Beveren. De thuisploeg domineerde moeiteloos de wedstrijd en kruidde zijn overwicht met twee goals van Benoit Thans en een van Vedran Pelic. "Natuurlijk hoop ik een beetje op Ingelmunster, maar laat ons afwachten vooraleer hier uitspraken over te doen, zei een tevreden trainer Jan Ceulemans.
In het thuiskamp stonden dezelfde elf die in Sint-Truiden op onfortuinelijke wijze onderuit gingen aan de aftrap. Bij de bezoekers nam Tarachulski de plaats in van de rustende Dhont. Al na drie minuten was Beveren op achtervolgen aangewezen. Brogno kapte zich vrij en legde de bal terug tot bij Thans die doelman Van de Putte te grazen nam. Nauwelijks een minuut later vertikte Pelic het om de voorsprong te verdubbelen toen hij een zwieper van Brogno van dichtij naast kopte. Toen Serneels de Bosniër op het kwartier een herkansing aanbood, ranselde Van de Putte de bal nog uit de onderhoek van zijn kooi. Westerlo bleef de volledige eerste helft domineren, zonder dat hier veel doelgevaar uit ontsproot. Een vluchtschot van Brogno suisde nog naast en op slag van rust schoof de vrijstaande Pelic de bal lullig in de handen van Van de Putte. "Jammer dat die kansen niet werden benut", vond Ceulemans. "De wedstrijd had bij de rust moeten gespeeld zijn. Werken we die kansen af, dan gaan we met meer vertrouwen spelen. Nu bleef het 1-0 en dat betekende dat de partij nog alle kanten uitkon."
Angst voor een weinig slagvaardig Beveren moest Ceulemans nochtans niet hebben. Veel meer dan een loeier van Tarachulski die voorlangs zoefde en een afstandsschot van Bonetto dat over suisde, hadden de bezoekers niet in petto.
"Zolang deze ploeg moet verder huppelen zonder zes vaste waarden, mag ik niet boos worden."
Stani Gzil
"Kan ook niet anders", zei Stani Gzil. "Ik vertel wellicht hetzelfde verhaal, maar zo lang deze ploeg moet verder huppelen zonder vijf, zes vaste waarden mag ik niet boos worden. Beveren kan zich in de competitie voor de derde keer op rij redden als ik op iedereen kan rekenen. Anders niet. Dat ik geen prietpraat vertel, zag je vorige week toen Dhont weer van de partij was." Het zal nochtans niet voor morgen zijn dat Gzil over al zijn manschappen kan beschikken. Op slag van rust schreeuwde Theunis het uit na een duel met Pelic. "De dokter vreest voor een voetbreuk. De kans is groot dat ik ook deze pion een paar maanden moet missen."
De tweede helft begon zoals de eerste met een vroeg doelpunt. De Vuyst haalde Serneels onderuit en Thans boog de vrije trap naast de muur in de linkerbenedenhoek. "Tweede vermijdbaar doelpunt waarbij onze keeper in de fout ging", beoordeelde trainer Gzil. De eer om de vijand af te maken, viel Pelic te beurt. Hij kopte een zwieper van Milosevic aan de eerste paal binnen. En toch mochten de bezoekers ook nog scoren. Vlaminck stormde in de slotfase op Frans af om de ex-keeper van Beveren met een strak schot te vloeren.
Scheidsrechter: Quaranta.
Toeschouwers: 3.000.
WESTERLO: Frans, Schaessens (69' Porte), Janssens (77' Thoelen), Lammens, Machiels, Verheyen (67' Ba), Serneels, Milosevic, Brogno, Thans, Pelic.
BEVEREN: Van de Putte, Van Ophuizen, Theunis (45' Demets), De Vuyst, De Meyer, Sels, Smid, Bonetto, Vlaminck, Tarachulski (59' Nuhiji), Van den Eede.
Doelpunten:3' Thans 1-0, 52' Thans 2-0, 67' Pelic 3-0, 86' Vlaminck 3-1.
Gele kaarten: Van den Eede, Janssens, Bonetto, De Vuyst.

Nu in het nieuws