Waregem conutert zich voorbij Cercle

Print

Waregem 1

BR>

Cercle Brugge 0


WAREGEM - Met SV Waregem gaat het opnieuw de goeie kant op. In competitie gaan de mannen van trainer Marc Millecamps ongeslagen aan de leiding en zondagnamiddag zorgde de vierdeklasser voor een verrassing door Cercle Brugge, in tweede nationale toch een van de titelpretendenten, uit de beker te bonjouren. Afgaand op het aantal doelrijpe kansen was de overwinning van de thuisploeg trouwens dubbel en dik verdiend. Cercle kampeerde wel 80 procent van de speeltijd op de Waregemse speelhelft maar creëerde voor de koffie slechts één kans. Kindtner schoof voor een leeg doel voorlangs. De Waregemse counters daarentegen waren vlijmscherp. Christophe Dhont was tweemaal dicht bij de openingstreffer en op slag van rust trok flankverdediger Van Herreweghe op links de fatale opening. Een goed gevolgde Declerck rondde af. Na de koffie volgde een Brugse belegering zonder echt veel doelgevaar en als het echt nodig was toonde doelman Yvan De Wilde zijn eersteklasse-ervaring. Avonture, op de paal, en Declerck, op Begeyn, kwamen nog dicht bij de 2-0.
Scheidsrechter: Mauro.
Toeschouwers: 1.100.
WAREGEM: De Wilde, S. Dhont, D'Haene, Declerck, Belkadi, Wullaert, Van Herreweghe, Verhulst (90' Dupont), D'Haemers, Avonture, Constant.
CERCLE BRUGGE: Begeyn, Kanu, Ladon (46' Richards) Stroy, Durpes, Van Robays (46' Maes), Kindtner, Dekeyser, Piedfort (74' Stellamans), Giuntini, Geeraerts.
Doelpunt: 45' Declerck 1-0.
Gele kaarten: Kanu, Declerck, D'Haemers.
Rode kaart: 92' Kanu (2x geel).
Nu in het nieuws