Emmers stelt punt veilig

Print

Witgoor 0

BR>

Meerhout 0


DESSEL - Een doelman in grote doen heeft niet zelden het geluk aan zijn kant. Dat was het geval voor Meerhout-goalie Peter Emmers die zijn ploeg met enkele sublieme reddingen overeind hield in de derby tegen Witgoor. Eén keer zag hij zich kansloos. Kort na het uur ging hij naar de verkeerde hoek bij een strafschop van de lokale aanvoerder Meeus, maar de bal botste via de binnenkant van de paal opnieuw het veld in. In het slotkwartier toonde de Limburger zich onklopbaar bij gedegen acties van Van Steenbergen en Meeus, wiens schot van hij op korte afstand miraculeus stopte met een reflexbeweging van de hand. Dat gebeurde allemaal in de tweede helft, nadrukkelijk gedomineerd door de thuisploeg.
Voor de rust daarentegen was het Meerhout dat de wet dicteerde. De bezoekende suprematie werd geillustreerd met een schot van Hannes op de staak en een bal van Cypers die net naast dwarrelde. Witgoor dreigde één keer. Leitao Carvalho schoof een hoekschop van Vervecken richting doel, maar Hannes fungeerde als redder in nood op de doellijn.
In de tweede helft drong Witgoor zijn buur resoluut in het defensief. Een fout van Hellemans op Van Steenbergen leidde tot de strafschop die Meeus op de paal joeg. Even later kreeg Vanagt zijn tweede geel kartonnetje onder de neus geduwd, waarna de thuisploeg de druk opdreef. Die culmineerde in de uithaal van Meeus die Emmers niet zonder meeval uit zijn doelvlak weerde. Net voordien hield hij Van Steenbergen van de beslissende treffer.
Scheidsrechter: Decocq.
WITGOOR: Van Humbeeck, Leitao Carvalho, Meeus, Luyten, Toelen, Vervecken (46' Fransen), Vanbroekhoven, Peeters, Van Steenbergen, Engelen, Ustun (89' Mertens).
MEERHOUT: Emmers, Cypers, Vanagt, Machiels, Hellemans, Vangeel, Hannes, Breugelmans, Maerschalck (46' Caruso), Foets, Bastiaensen (82' Convalle).
Gele kaarten: Luyten, Cypers, Vanagt, Breugelmans, Machiels.
Rode kaart: 64' Vanagt (2x geel).
Nu in het nieuws